Banner

Al 25 jaar in contact met de klant

23 juni 2022 | Door:  Maarten Dekker

Ze zijn allebei nog zo jong dat ze nog makkelijk 25 jaar mee kunnen. Je zou dan ook niet zeggen dat ze er allebei al 25 dienstjaren op hebben zitten. Maak kennis met Alfa jubilarissen Hans en Yvonne. Eigenlijk weten ze nog steeds niet wat ze later willen worden. Wat ze inmiddels wel weten is dat ze het contact met hun Alfa relaties voor geen goud willen missen.

Mest-specialist

Boerenzoon Hans Hoogschagen (55) uit Stompetoren, zou later het bedrijf overnemen, zo werd gedacht. Vol goede moed begon hij aan een opleiding op de Agrarische Hogeschool in Leeuwarden. “Uiteindelijk heb ik de opleiding in Dronten afgemaakt en ben ik, bij een lerarentekort, voor de klas gaan staan. Toen er na een aantal jaar een baan vrijkwam als agrarisch bedrijfskundige, ben ik op mijn gevoel afgegaan en heb ik die baan genomen. Ik werd er, niet geheel toevallig, de ‘mest-specialist’, bij het bedrijf dat later Alfa werd.”

Ook Yvonne Peerdeman (52) uit Hoogkarspel, begon ooit bij een klein kantoor dat later overgenomen werd door Alfa. Bij Eshuis in ’t Veld startte, officieel al weer 27 jaar geleden, haar carrière. “Voor mijn gevoel heb ik net gisteren mijn eerste werkdag gehad. Dat er zoveel jaren zijn verstreken is heel onwerkelijk. Al merk ik het natuurlijk wel. De tijden zijn veranderd. Waar je vroeger meer een duizendpoot was, zijn we nu veel vaker specialisten.”

Kijkje in de keuken

Als kind was Yvonne al gek op cijfers. En hoewel ze geen idee had wat te gaan studeren, wist ze wel dat het iets met getallen ging worden. “Het leuke aan het vak accountancy is zonder twijfel het kijkje in de keuken van veel verschillende bedrijven. Met als extra bonus het in contact zijn met de klanten. Sommige ken ik inmiddels al zo lang, dat het voelt alsof het collega’s zijn. Ga ik op bezoek, dan ben ik onderdeel van het bedrijf.”

Het klantcontact was voor Hans de reden dat hij zich verder ging specialiseren in het vak. De interesse voor de fiscale aspecten zorgde ervoor dat hij het boerenleven definitief vaarwel zei en door het volgen van diverse opleidingen uiteindelijk Fiscaal Jurist werd. “Doordat ik inmiddels van alle markten thuis ben, heb ik een zeer afwisselende baan. Ik heb een grote agrarische portefeuille waar ik mijn ei helemaal in kwijt kan. Daarnaast ben ik lid van de OR binnen Alfa Nederland. En die combinatie zorgt ervoor dat ik, ook na 25 jaar, nog altijd met veel plezier naar mijn werk ga.”

Schapenherder

Het boerenleven blijft Hans echter trekken. In zijn vrije tijd is hij dan ook zoveel mogelijk buiten te vinden, bijvoorbeeld op zijn schapenweide. “Ook kom ik nog steeds op onze oude boerderij. De nieuwe eigenaren zijn klant bij Alfa en we hebben altijd goed contact gehouden. Ooit word ik misschien wel boswachter, of toch schapenherder. Maar dat is voor later. Ik kan mijn werk, collega’s en relaties nu nog niet missen.”

Heilig

En dat geldt ook voor Yvonne. Hobby’s genoeg, zo vermaakt ze zich erg goed met ‘diamond painting’ en haalt ze haar ontspanning daarnaast uit wandelingen in de natuur en tuinieren. “Mijn vrije uren zijn me heilig, maar mijn werk ook. Binnen Alfa is er een bijzondere werksfeer. Het contact met de collega’s onderling is heel open en respectvol. Niemand heeft het te druk voor de ander, vragen worden altijd beantwoord. En dat is zo ongelooflijk waardevol. Daar draag ik graag nog heel lang mijn steentje aan bij. Al zullen dat geen 25 jaren meer zijn!”

Maarten Dekker

Maarten Dekker

Directievoorzitter

088 2532109 | mdekker@alfa.nl


Meer over Maarten