Banner

Gemeentelijke maatregelen Corona voor ondernemers in de regio

2 april 2020 | Door:  Yvonne van Zutphen

Ben je ondernemer of zzp-er en is het bedrijf in de problemen door de coronacrisis? Er zijn, zoals je inmiddels waarschijnlijk wel weet, door de overheid verschillende maatregelen genomen om je te helpen door deze moeilijke tijd heen te komen.

Naast de landelijke maatregelen hebben ook de gemeentes noodmaatregelen aangekondigd om ondernemers met problemen, ontstaan door Corona, te helpen. In onderstaand overzicht is te vinden waar de verschillende gemeentes in onze regio deze informatie plaatsen.

Gemeente Harderwijk

De gemeente heeft aangegeven alles in het werk te stellen om inwoners, ondernemers, instellingen, verenigingen, vrijwilligersorganisaties en stichtingen te ondersteunen daar waar dat nodig is. Daarom is de gemeente gekomen met een pakket aan noodmaatregelen. Leer hierover meer op pagina van de gemeente Harderwijk. Via deze pagina kun je doorklikken naar een overzicht van de maatregelen die tot het pakket behoren.

Gemeente Ermelo

Ook Ermelo heeft een speciale coronapagina voor ondernemers. Voor het uitstel van betaling voor de gemeentelijke belastingen verwijst de gemeente naar deze pagina.

Gemeente Putten

De gemeente Putten heeft de informatie voor haar ondernemers op een overzichtelijke pagina geplaatst. Hier lees je onder andere over het uitstel voor gemeentelijke belastingen en hoe je de tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandige ondernemers (TOZO) kunt aanvragen. 

Gemeentes Nunspeet en Elburg

Beide gemeenten hebben een speciale coronapagina voor ondernemers. Dit is de pagina van de gemeente Nunspeet. En dit de pagina van de gemeente Elburg. Hier kun je onder ander lezen hoe je de tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandige ondernemers (TOZO) kunt aanvragen. Ook hebben beide gemeenten het opleggen van aanslagen toeristenbelasting uitgesteld en kunnen ondernemers en ZZP-ers uitstel aanvragen voor de betaling van gemeentelijke belastingen.

Daarnaast hebben ondernemers zelf uit deze gemeenten een gezamenlijk initiatief opgestart om lokale ondernemers te helpen om de corona-crisis heelhuids door te komen. Zij doen dat op verschillende manieren. Ben je benieuwd hoe? Lees dan hier verder.

Gemeente Zeewolde

De gemeente Zeewolde wil ook helpen om te voorkomen dat ondernemers en ZZP-ers in geldproblemen komen. Op de speciale pagina die zij op op de site heeft voor ondernemers vind je de informatie over het aanvragen van de tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandig ondernemers (TOZO). Ook hebben zij besloten uitstel van betaling te verlenen voor de gemeentelijke belastingen. Hierover lees je meer op de site van de gemeente.

Vragen of hulp nodig bij het aanvragen?

Vragn over de gemeentelijke maatregelen Corona of hulp nodig bij het aanvragen? Neem dan contact op met je contactpersoon binnen Alfa om de mogelijkheden te bespreken. Voor de regelingen van Barneveld, Woudenberg en Scherpenzeel verwijzen we naar onze pagina Barneveld

Yvonne  van Zutphen

Yvonne van Zutphen

Estate Planner

088 2531440 | yvanzutphen@alfa.nl


Meer over Yvonne