Banner

Fijn om een klant te kunnen ontzorgen

7 juni 2021 | Door:  Yvonne van Zutphen

Drie jaar werkt Yvonne van Zutphen inmiddels bij Alfa, met veel plezier. Door de overstap naar Alfa in Barneveld kreeg Yvonne de kans om haar rol als Estate Planner aan te vullen met Financiële Planning. In die dubbelfunctie is ze er om Alfa-klanten op belangrijke momenten in hun leven bij te staan. En dan heeft ze het ook nog eens geweldig naar haar zin in Barneveld. “Ik heb al een aantal werkgevers meegemaakt, maar de Alfa-cultuur is zeker een hele prettige.”

Na de nodige omzwervingen heeft Yvonne het goed naar haar zin bij fiscale afdeling van Alfa Barneveld. Na het afronden van haar rechtenstudie kwam ze terecht in het verzekeringswezen,  waar ze een van de eerste vrouwelijke inspecteurs voor schadeverzekeringen in de buitendienst werd. Haar assurantie-achtergrond levert haar vervolgens een functie op bij ABN Amro. Vervolgens heeft Yvonne een flink deel van haar werkzame leven bij ABN Amro en later bij de Rabobank gewerkt. De rode draad van haar werk bij deze banken was financiële planning. Vanaf 2005 is zij gecertificeerd financieel planner.

Meer fiscale diepgang

Een aantal jaren geleden maakte ze de switch van de financiële wereld naar het notariaat om zich verder te specialiseren op het gebied van familierecht. “Ik kon me daar bovendien verder specialiseren tot Estate Planner, hierdoor kwam ik er achter dat ik meer fiscale diepgang zocht.” Die kans heeft Yvonne bij Alfa gekregen, in de combinatiefunctie van Estate Planner en Financieel Planner. Twee terreinen waarin zij zich heeft gespecialiseerd en die elkaar mooi aanvullen. Als Financieel Planner helpt Yvonne klanten om hun persoonlijke financiële situatie future-proof in te richten. Estate Planners zijn kortgezegd weer bezig met het slim - fiscaal - overhevelen van vermogen naar een volgende generatie.

Zij let hierbij vooral op het actueel houden van de notariële akten. Zoals bijvoorbeeld bij testamenten; wordt er optimaal gebruik gemaakt van de mogelijkheden om erfbelasting te besparen? Ook huwelijkse voorwaarden zijn vaak aan een herziening toe als het huwelijk enige jaren heeft geduurd. Is men bekend met de gevolgen van de bepalingen in de huwelijkse voorwaarden en is datgene wat destijds is afgesproken nog steeds de wens?

Klanten een totaaladvies geven

Yvonne: “Het mooiste vind ik om een klant een totaaladvies te geven op een belangrijk moment in zijn of haar leven. Bijvoorbeeld als mensen gaan trouwen. Het is dan goed om na te gaan of het verstandig is om huwelijkse voorwaarden op te stellen. Of als iemand nadenkt over de verkoop van zijn bedrijf. Hoe pak je dat aan? Wat heb je aan geld nodig om na de verkoop prettig verder te kunnen leven? Daar komt ook weer dat stukje financiële planning om de hoek kijken. En vaak komen er dan oude huwelijkse voorwaarden en testamenten boven tafel die nodig eens moeten worden afgestoft. Dan heb je in één keer het hele pakket te pakken en ben je voor die klant het meest van toegevoegde waarde.”

Triest moment

Maar een los onderdeel kan ook, zegt ze er meteen bij. “Zoals een aangifte erfbelasting na een overlijden. Dat is ook heel mooi om te doen, al is het op een triest moment. Na een overlijden komt er veel op de nabestaanden af. Het is een heel emotionele periode. En een aangifte erfbelasting is vaak ook nog eens ingewikkeld. Dan is het fijn als je de nabestaanden kunt helpen, als je hen voor een stukje kunt ontzorgen. Ja, dan kom ik praten over de harde cijfers. Maar het helpt wel als mensen snappen hoe het allemaal werkt. En door de ruimte te geven aan de emoties worden die harde cijfers ook wel weer wat zachter.”

‘Fan van Alfa’

Alfa kende ze nog niet, totdat haar oog viel op de vacature in Barneveld. “En ik ben écht fan van Alfa geworden”, zegt Yvonne enthousiast. “Ik heb bij een aantal organisaties gewerkt, grotere en kleinere, maar de Alfa-cultuur is wel héél prettig. De mens wordt hier niet uit het oog verloren, er is respect voor de mens en aandacht voor de balans tussen werk en privé. En als je je als medewerker gewaardeerd voelt, gaat werken voor zo’n organisatie eigenlijk vanzelf. In die zin is Alfa een fijne werkgever, maar we hebben ook heel veel kennis en knowhow in huis. Dat is fijn voor klanten, maar ook voor jou als medewerker. Je hebt altijd wel situaties waarin het fijn is om even met een collega te klankborden. Bij Alfa kun je altijd iemand vinden om mee te sparren en dan kan je weer verder.”

 

Yvonne  van Zutphen

Yvonne van Zutphen

Estate Planner

088 2531440 | yvanzutphen@alfa.nl


Meer over Yvonne