Banner

Artikel in Business in Barneveld: Zorgonderneming 't Paradijs

1 mei 2023 | Door:  Erik Hannewijk

Fietsen zonder zijwieltjes. Zo voelt het ondernemen af en toe voor Jurian en Deborah Bijmolen sinds zij twee jaar geleden de landbouw en zorgboerderij van hun (schoon)ouders overnamen. 

Gelegen aan het einde van een onverharde weg en verscholen in het kilometerslange bosgebied vormt landbouw- en zorgboerderij ‘t Paradijs een oase van groen en rust. Het is de plek waar cliënten en medewerkers het terrein delen met biologisch gevoerde runderen, varkens en leghennen. Waar bezoekers in de boerderijwinkel hun biologische producten kopen. En waar gasten eten, vieren en vergaderen in de voormalige koeienschuur die is omgebouwd tot een open, luxe ruimte.

Specialistische kennis

Met een flinke dosis enthousiasme, de nodige vakkennis én goed advies van onder meer Alfa Accountants varen Jurian en Deborah inmiddels in toenemende mate hun eigen koers. Het is een prachtige kans, maar ook een grote verantwoordelijkheid. Het is geen sinecure om leiding te geven aan een agrarische zorgonderneming die op weekbasis pakweg 130 cliënten helpt met structuur, regelmaat of een nuttige invulling van hun tijd. Niet voor niets gingen de twee jonge ondernemers voorafgaand aan de overname op zoek naar een accountant met de nodige financiële en agrarische kennis en knowhow in huis. 

Die vonden ze in Erik Hannewijk van Alfa Accountants, vertelt Jurian. “Het is een landelijk opererende organisatie met veel specialistische kennis in huis. Daar maken we graag gebruik van. Erik schakelt moeiteloos met collega’s, mocht de situatie daar om vragen. Deze week nog stuurde ik hem een mail met een vraag die vervolgens werd beantwoord door een collega van hem. Die werkwijze spreekt ons erg aan en werkt helemaal in ons voordeel.”

Uitdagingen

Dat ze geluksvogels zijn, vinden ze zelf ook. Wonen en werken op zo’n prachtige plek is lang niet voor iedereen weggelegd. Maar uitdagingen zijn er ook, zoals in elke onderneming. De altijd op de loer liggende vogelgriep bijvoorbeeld, in combinatie met de stijgende voerprijzen en torenhoge energiekosten. En de druk die toeneemt op goede opvang van kinderen door veranderende wet- en regelgeving. Het zijn deze en andere uitdagingen die hen dwingen om zichzelf steeds weer opnieuw uit te vinden, geeft Jurian aan.

“We hebben een gezonde onderneming overgenomen en hadden de afgelopen jaren nog geen behoefte om grote veranderingen door te voeren. Maar natuurlijk gaan we onze eigen koers varen. We hebben bijvoorbeeld plannen voor een lunchroom. Ook willen we ons verder focusssen op de verhuur van De Heerd, de voormalige koeienschuur die is omgebouwd tot een open, luxe ruimte waar gasten kunnen genieten van een biologische lunch of diner. Deze ruimte is top voor zowel zakelijke als privé-bijeenkomsten en daar is nog de nodige groei mogelijk. Soms voelt het ondernemen van een veelzijdige onderneming als dit, als fietsen zonder zijwieltjes, maar we vertrouwen erop dat we ons evenwicht zullen bewaren. Waarbij we ons mede gesteund voelen door een accountant die weet waar hij het over heeft.’’

Dit artikel is geschreven door Hiemstra Media en gepubliceerd in Business in Barneveld.

Erik Hannewijk

Erik Hannewijk

Relatiemanager

088 2531507 | ehannewijk@alfa.nl


Meer over Erik