Banner

Uitstel van betaling belastingschulden in verband met Corona toch verlengd tot 1 oktober a.s.

29 juni 2021 | Door:  Karin Waalderbos - Spoler

De Staatssecretaris van Financiën heeft in eerste instantie aangegeven dat bedrijven vanaf 1 juli a.s. weer aan de betalingsverplichtingen moeten voldoen voor nieuwe belastingschulden. De Tweede Kamer heeft er echter op aangedrongen om de regeling te verlengen omdat nog niet alle bedrijven de nieuwe belastingschulden kunnen betalen in verband met de impact van het Corona-virus. De Staatssecretaris heeft daarom aangegeven het uitstel te zullen verlengen met 3 maanden tot 1 oktober a.s.

Aflossen

Het aflossen van de niet betaalde belastingschulden, waarvoor uitstel van betaling is aangevraagd en verleend, hoeft pas vanaf 1 oktober 2022 te worden gestart. De betaling mag gespreid worden over een periode van 5 jaar. Eerder aflossen is uiteraard toegestaan. De rente die de Belastingdienst over de schulden rekent, zal naar verwachting in de loop van de tijd wel worden verhoogd.

Aanvraag

Indien je al bijzonder uitstel van betaling i.v.m. Corona hebt ontvangen van de Belastingdienst tot 1 juli a.s. dan zal dit uitstel automatisch worden verlengd tot 1 oktober a.s.

Als je nog geen gebruik hebt gemaakt van de bestaande regeling kun je alsnog bijzonder uitstel bij de Belastingdienst aanvragen. Op dit moment is de uiterste termijn voor de aanvraag gesteld op 30 juni 2021.  Mogelijk wordt deze termijn nog verlengd.

Nieuwe belastingschulden vanaf 1 oktober 2021

Als je uitstel hebt voor bestaande belastingschulden, is het vanaf 1 oktober a.s. wel van belang dat je nieuwe belastingschulden tijdig gaat betalen. Het is anders mogelijk dat de Belastingdienst de betalingsregeling intrekt.

Heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op.

Karin Waalderbos - Spoler

Karin Waalderbos - Spoler

Fiscaal adviseur

088 2532767 | kwaalderbos@alfa.nl


Meer over Karin