Openstellingsronde SDE+ najaar 2018

27 september 2018 | Door:  Jelle Niehoff

De overheid heeft als doelstelling om in 2023 16% van de energie duurzaam te laten zijn. Om dit te bereiken komen er een aantal subsidieregelingen beschikbaar. Met de regeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) kunnen bedrijven die hernieuwbare energie gaan produceren subsidie ontvangen. De subsidieregeling is onderverdeeld in de categorieën Biomassa, Geothermie, Water, Wind en Zon. Via deze regeling kan ook uw bedrijf een subsidiebedrag ontvangen voor de geproduceerde duurzame energie.

Openstelling vanaf 2 oktober 2018

Wil je ook gebruik maken van de SDE+ regeling? We merken dat categorie Zon-PV de meeste interesse heeft. De inschrijvingsronde hiervoor kent 2 fases. De eerste fase opent 2 oktober en loopt tot en met 14 oktober 2018. Voor deze fase geldt een maximaal basisbedrag van 9 cent per opgewekte kWh bij Zon-PV. De tweede fase opent vanaf 15 oktober 2018. Voor deze fase geldt een maximaal basisbedrag van 10,6 cent per opgewekte kWh bij zon PV. Op deze basisbedragen wordt een correctie gemaakt voor de marktwaarde van energie. Deze is medeafhankelijk van eigen verbruik of teruglevering aan het net. De openstellingsronde wordt gesloten op 8 november om 17.00 uur of eerder wanneer het budget op is.

Neem contact op met Alfa

Alfa heeft de specialisten om je te begeleiden bij een aanvraag voor de subsidieregeling SDE+. Heb je vragen over deze regeling, of wil j de mogelijkheden bespreken voor begeleiding van dit traject? Neem dan contact met ons op. 

 

 

 

 

Jelle Niehoff

Jelle Niehoff

Bedrijfskundig adviseur

088 2532781  | jniehoff@alfa.nl


Meer over Jelle