Banner

Het is weer tijd voor de Gecombineerde Opgave

10 maart 2021 | Door:  Marloes ter Woerds

Vanaf 1 maart kun je weer de Gecombineerde Opgave doen. Met deze opgave lever je gegevens aan bij RVO voor de landbouwtelling, de mestwetgeving en diverse subsidies. Aan het invullen van de Gecombineerde Opgave zijn veel regelingen gekoppeld en het belang is groot.

Alfa vult jaarlijks honderden opgaves in, daarnaast controleren wij opgaves van landbouwbedrijven die door de ondernemer zelf zijn (voor) ingevuld. Het belang is groot en een fout vinkje kan veel geld kosten.

Door de jaarlijkse wijzigingen blijkt het goed invullen voor veel ondernemers lastig te zijn, zeker doordat er elk jaar wijzigingen zijn. Dit jaar vervallen er een groot aantal vragen: onder andere de vragen met betrekking tot bedrijfsopvolging, opleiding, rechtstreekse verkoop aan de consument, mestopslag en type bemesting. Daarnaast kun je dit jaar aangeven of je vanaf volgend jaar de uitnodiging digitaal wilt ontvangen.

Heb je vragen over wijzigingen en wil je advies of hulp bij het invullen? Wij zijn je graag van dienst, met ruim 30 Alfa kantoren zijn we overal dichtbij.

Marloes ter Woerds

Marloes ter Woerds

Bedrijfskundig adviseur

088 2531253 | mterwoerds@alfa.nl


Meer over Marloes