Banner

Werk jij als ondernemer ook áán je bedrijf in plaats van alleen maar in je bedrijf?

1 mei 2024 | Door:  Pedro Terpstra

De financiën beheren. Producten en diensten optimaliseren. Klanten aantrekken. Nieuw personeel werven. Het ondernemerschap is een uitdagende reis, zeker in deze tijd met alle wet- en regelgeving. Je kunt jezelf gemakkelijk verliezen in randzaken. Gevolg: je besteedt veel tijd aan taken die weinig tot geen directe bijdrage leveren aan je core business. Voor je het weet ben je alleen nog maar in je bedrijf aan het werk en ontbreekt er de tijd om áán je bedrijf te werken. 

Als salesmanager bij Alfa Accountants en Adviseurs spreek ik dagelijks gepassioneerde ondernemers in Noord-Nederland.  Ondernemers die voortdurend bezig zijn met diverse taken en verantwoordelijkheden. Het is verleidelijk om te proberen alles zelf te doen om kosten te besparen. Maar dit kan uiteindelijk ten koste gaan van je efficiëntie en groeipotentieel. Als ondernemer is het van cruciaal belang om je te richten op je core business en je niet te laten afleiden door randzaken die veel tijd en energie kunnen kosten.

Ontzorgt het mij?

Denk daarom niet alleen aan de directe kosten bij het inkopen van producten en diensten. Denk ook aan de mate van ontzorging die ze bieden en hoeveel kostbare tijd het je scheelt. En misschien nog wel belangrijker: richt je je als ondernemer op de zaken die ertoe doen en waarvoor je ooit ondernemer bent geworden?
Diensten inhuren kan aanzienlijk bijdragen aan een soepele bedrijfsvoering. Het geeft je de vrijheid om te focussen op wat echt belangrijk is: je bedrijf laten groeien en je klanten bedienen. Kortom, maak keuzes en win kostbare tijd terug voor jezelf en je bedrijf. 

En wat kan Alfa voor je doen?

Met onze brede financiële dienstverlening kunnen we ook voor jou het verschil maken. We hebben daarbij oog voor de mens achter de ondernemer en focussen ons op zaken die voor jou echt tellen.  Nieuwsgierig hoe we jou als ondernemer kunnen ondersteunen? Neem gerust contact met mij op en ik vertel je er graag meer over. 

Pedro Terpstra

Pedro Terpstra

Relatiemanager mkb

088-2531603 | pterpstra@alfa.nl


Meer over Pedro