Banner

Van een passie voor exclusieve auto’s je werk maken

12 juli 2022 | Door:  Geert Manting

Al 28 jaar zit hij in en tussen de auto’s. En na al die jaren nog steeds met plezier. “Ik ben autoliefhebber. Dan is dit toch een jongensdroom die uitkomt”, zegt Erik Schuring. Met Car Creations heeft hij zich gespecialiseerd in het aan- en verkopen van ‘liefhebbersauto’s’ zoals hij ze noemt. Klanten uit geheel Nederland weten inmiddels de Zoom 20 in Assen te vinden. “Dit zijn de meer exclusieve auto’s die je niet op elke straathoek tegenkomt.”

De showroom van Car Creations laat zien wat Erik ermee bedoelt: veel cabrio’s, sportcoupé’s en andere bijzondere auto’s. Zelf is hij een Audi-man, al staat zijn Audi RS4 tijdelijk even stil. De reden: de populariteit van de BMW Z4. “Die nieuwe is wel een van onze topmodellen. Een duurdere auto, maar één die opvallend goed verkoopt. Ik rij er momenteel privé ook in. Voor een toerrit met mensen met een beperking afgelopen mei heb ik deze gekozen en ik rij er nu nog in, zolang die auto niet is verkocht. We krijgen er kopers voor uit het hele land, zeker omdat we er altijd een paar hebben staan.”

Het is een groot contrast met het winkeltje dat hij 28 jaar terug begon. In het centrum van Assen legde Erik zich toe op car-elektronica, zoals het verkopen en inbouwen van autoradio’s, navigatiesystemen en carkits. “Maar dat verdienmodel bestaat niet meer”, kijkt hij terug. “De winkel werd steeds kleiner. Niet omdat wij niet ons best deden, maar omdat de markt onder druk kwam te staan door internet. En nieuwe auto’s zijn in de fabriek al voorzien van car-elektronica.”

Van car-elektronica naar de verkoop van auto’s

Voor de lol verkocht hij af en toe ook weleens een auto. Als de gemeente Assen het pand van zijn huurbaas wil kopen voor het nieuwe cultureel centrum De Nieuwe Kolk, krijgt hij de kans aan de Zoom verder te gaan. De elektronica verdwijnt naar een hoekje in de winkel (‘we zijn zelfs met uitverkoop bezig’), auto’s worden de nieuwe business. Roan Dijkstra is z’n enige medewerker, af en toe bijgestaan door wat stagiairs.

“Nee, zo had ik het me 28 jaar terug niet voorgesteld. Ik was heel tevreden met mijn autoradiowinkel en die werkplaats voor twee auto’s erachter. Maar de autoverkoop gaat heel goed. We draaien prima, we krijgen leuke mensen over de vloer. Het is ook de passie, alles eromheen.”

Elektrische auto’s

Momenteel domineren benzine-auto’s nog zijn collectie. Maar de overstap naar elektrische auto’s sluit Erik niet uit. “Als er in de toekomst meer leuke elektrische auto’s komen, gaan we er zeker op inspelen. Maar liefhebbersauto’s blijven het.” Dagelijks speurt hij internet af op zoek naar geschikte modellen. “En ik heb twee rechterhanden, dus ik kan altijd even bijspringen in de werkplaats. In principe doet Roan hetzelfde werk.”

Auto kopen als belegging

In de economisch onzekere tijden komen klanten ook om een andere reden Car Creations bezoeken. Het zijn beleggers op zoek naar rendement. “Als je veel geld op je rekening hebt staan, moet je geld betalen bij de bank. Koop je een klassieker of een auto die vrij stabiel in waarde, dan heb je er ook nog plezier van. Je moet er ook een beetje geluk bij hebben, prijzen stijgen en dalen. Maar bij een klassieker in goede staat hoef je bijna niet af te schrijven.”

Buurman Alfa

Nu we het toch over afschrijving hebben: z’n accountant is ook z’n buurman, de vestiging van Alfa aan de Zoom nummer 2. “Ik was klant bij een ander accountantskantoor dat door Alfa is overgenomen en ben bij Alfa gebleven. Later ben ik verhuisd naar de Zoom en heeft Alfa zich hier ook gevestigd. Alfa neemt mij de loonadministratie uit handen, ze doen de jaaraangifte. Alleen de btw-aangifte doe ik zelf. Als ik vragen heb, krijg ik correct en snel antwoord van Geert Manting, mijn klantbeheerder en mijn aanspreekpunt. Het contact is heel prettig. Geert heeft gevoel bij mijn bedrijf. Hij kent het al heel lang. Ja, dat vind ik belangrijk, dat Geert weet wat ik doe. Niet dat hij even achter de computer kijkt waar ik mee bezig ben, maar hij is echt op de hoogte van wat hier gebeurt. Het gaat heel goed met Alfa.”

Geert Manting

Geert Manting

Klantbeheerder

088 2531558 | gmanting@alfa.nl


Meer over Geert