Banner

Reistrends voor 2020

3 december 2019 | Door:  Geert Manting

Zo tegen het eind van het jaar zie je in diverse uitingen de nieuwste trends voor komend jaar voorbijkomen. Mijn passie ligt bij de recreatie dus daarom een aantal reistrends op een rij.  En ik begrijp dat u denkt; Is dat wel op mij van toepassing?  Ik denk het wel. Maar vertaal de trends wel naar uw eigen bedrijf. 

Eco toerisme

Mede dankzij Greta T. gaat ecotoerisme een factor van belang worden. Dat betekent bestemmingen die dichter bij huis zijn en bijvoorbeeld per trein kunnen worden bereikt en CO2-compensatie voor reis en verblijf.

Beleving

Persoonlijke ervaringen zullen volgend jaar een steeds grotere rol gaan spelen tijdens vakanties. Minder bakken in de zon, wel zelf gevangen visjes grillen boven een kampvuur. Minder luidruchtig achter speedboten hangen, meer waterpret in een bergmeer bij een waterval. Het hoeft niet langer groots, ver weg of super-de-luxe te zijn, als het maar een bijzondere ervaring of herinnering oplevert. Blote voeten in het gras, de hond gezellig mee, klein geluk.

Moderne nomaden

Vakantie op één plek zal minder vaak voorkomen, in 2020 zullen mensen binnen één vakantie wat vaker verkassen. Ook hierbij speelt beleving een rol: denk aan overnachten in een boomhut, glamping of slapen in een hangmat onder de sterrenhemel (met een uurtje uitleg over de sterrenbeelden). Grenzend aan deze trend: vaker een korte periode weg dan één heel lange vakantie.

Rijker terugkomen

Exotische streken zijn uit, de weldoener uithangen door tijdens een vakantie goede daden te doen, zal de komende tien jaar ook verleden tijd worden. Wat wel in zwang zal raken, is tijdens een vakantie iets leren. Dat kan een korte cursus kunstgeschiedenis zijn ('s ochtends in het museum, de rest van de dag vrij), maar ook brood bakken, windsurfen, een vlot bouwen of sterrenbeelden herkennen. Nieuwe vaardigheden en kennis mee naar huis nemen, zijn de nieuwe souvenirs. 

Neem er rustig de tijd voor en vertaal eens naar uw eigen onderneming. Ik ben nieuwsgierig waar u in 2020 uw kansen ziet.

Geert Manting

Geert Manting

Procesteammanager

088 2531558 | gmanting@alfa.nl


Meer over Geert