Banner

Recruitmentverantwoordelijke Nicole Ensing: “Ik word echt blij van die goede relaties met collega’s”

12 mei 2022 | Door:  Nicole Ensing

“Wat Alfa voor een werkgever is? Echt mensgericht. Er is onderling een grote betrokkenheid, lijnen zijn kort en er is oog voor jou als persoon, zowel privé als in je werk. Er wordt gekeken naar je kwaliteiten en is er ruimte voor groei. Wat op de website van Alfa staat is ook echt zó.” Aha, het kán bijna niet anders of we horen hier een recruitmentverantwoordelijke. En dat klopt ook. Nicole Ensing is verantwoordelijk voor de lokale personeelswerving. Iets wat in deze tijd nogal wat aandacht vraagt. Aandacht die de Groningse verdeelt tussen het vinden van nieuwe medewerkers, het invullen van de lokale marketing en een rol als managementassistente.

En dat allemaal in 28 uur per week? “Dat is weleens lastig, ja”, is het eerlijke antwoord. “Soms moet je keuzes maken. Wat heeft prioriteit, wat kan even wachten? En naast deze taken doe ik nog wel meer. Ik zit intern ook in werkgroepen, voor het kantoor en Alfa-breed, ik zit in de personeelsvereniging... ik ben een beetje een duizendpoot.” Het is ook die veelzijdigheid die haar op het spoor van deze vacature zet. Van een baan in de arbeidsbemiddeling in Drachten verhuist ze drie jaar terug naar Alfa, in haar woonplaats Groningen. En ook al heeft Nicole een broer die op een accountantskantoor werkt: de eerste kennismaking is nogal een verrassing. “Ik had van tevoren een heel ander beeld: accountants zijn zakelijk en formeel. Maar dat gevoel had ik helemaal niet.”

Een fijne kennismaking

Ook omdat het sollicitatiegesprek bepaald niet voelde als zodanig, kijkt ze terug. Nicole: “De eerste indruk was heel positief. Het was een heel fijn gesprek, waarbij ik gelijk een klik voelde. Ik voelde me welkom en begrepen.”

Zoeken naar de klik

Diezelfde aanpak hanteert Nicole nu zij aan de andere kant van de tafel zit. “Natuurlijk probeer je het gesprek zo te sturen dat je de informatie die je wilt hebben boven tafel krijgt. Maar we zijn vooral benieuwd naar de persoon, het verhaal achter de persoon. Past iemand bij ons?”

Geen hiërarchie

Ook ziet Nicole dat nieuwe medewerkers vaak aangenaam verrast zijn door de sfeer binnen Alfa. Nicole: “Bij Alfa zijn we heel open. Je kunt bij iedereen naar binnen lopen, zonder afspraak. Carl, onze directeur, staat heel dicht bij de werkvloer. Niet om te controleren, maar uit betrokkenheid. En je hebt hier veel vrijheid. Bij veel bedrijven moet je volgens kaders en richtlijnen werken. Hier heb je veel ruimte voor eigen inbreng. Heb je een goed idee? Ga het maar uitvoeren. Daarbij gaat niet alles goed en dat is niet erg, want van fouten maken leer je. Ik moest zelf bijvoorbeeld in de rol van lokale marketeer groeien. Met hulp van de collega’s en het hoofdkantoor heb ik mooie stappen gemaakt. En doordat ik het zo leuk vind ben ik nu de opleiding NIMA-A gaan volgen. Het mooie is dat ik veel dingen leer die ik kan toepassen in de praktijk.”

Hecht team

En dan staat de Groningse vestiging ook nog eens bekend als een heel hecht team. “Ja, er is een grote onderlinge betrokkenheid. Als het even tegen zit bij iemand, is er ook oprecht medeleven. Gaat het goed of hebben we gezamenlijk projecten behaald, dan vieren we successen ook samen. We hebben een actieve personeelsvereniging, er is voor ieder wat wils in de pauze. De één gaat klaverjassen, de ander wandelen. Dames hebben af en toe een ladies night waarin we leuke activiteiten ondernemen. Ik word echt blij van die goede relaties met collega’s.”

Hybride werken

Juist door corona heeft Alfa het hybride werken versneld omarmd. Nicole: “Dat is wel iets dat door blijft lopen. Alfa is nu aan het kijken hoe we het gaan invullen. Niet top-down vanuit de organisatie maar samen met alle medewerkers, zodat het voor iedereen naar tevredenheid is. Je krijgt de ruimte je eigen tijden thuis in te delen, het hoeft niet tussen negen en vijf. Iedere medewerker heeft een budget van 500 euro gekregen om de thuiswerkplek goed in te richten. Of ik nu op kantoor of thuis zit, ik heb dezelfde faciliteiten. Ik denk dat die mogelijkheid ook interessant is voor nieuwe collega’s.”

B Corp-status van Alfa

Ook de B Corp-status van Alfa is iets wat een nieuw generatie aanspreekt. Nicole: “B Corps willen iets goed doen voor de wereld. Duurzaamheid speelt ook in het werk. Erop letten bij de aanschaf van producten, auto’s die niet op fossiele brandstof rijden en kantoren die duurzaam zijn ingericht. We zijn ook een betrokken organisatie. Met ons kantoor in Groningen ondersteunen we maatschappelijke doelen. En mannen en vrouwen krijgen bij Alfa evenveel kans, net zo goed als we mensen met verschillende culturele achtergronden verwelkomen. En vergeet ook onze Mebo-regeling niet, waardoor iedere medewerker voor een stukje eigenaar is!”

Wie na zoveel enthousiasme weleens kennis wil maken met Nicole: neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking. Wij zoeken ook nieuwe collega's, klik hier voor de actuele vacatures.  

Nicole Ensing

Nicole Ensing

Managementassistente

088 2531605 | nensing@alfa.nl


Meer over Nicole