Banner

Maak kennis met Esther Krikke

6 april 2020 | Door:  Esther Krikke

Esther Krikke is assistent accountant bij Alfa Accountants en Adviseurs Groningen-Assen en zit  daarnaast in de afrondende fase van haar master. Mede door haar inzet wordt de financiële administratie van onze klanten gecontroleerd en bijgehouden. Esther is een echte teamplayer, staat voor iedereen klaar en heeft een ondernemende instelling. In dit interview stelt ze zich graag aan je voor en vertelt ze over haar loopbaan binnen Alfa. Maak kennis met Esther.

Ik heb zelf de regie in mijn eigen loopbaan

Ik ben Esther Krikke en werk als assistent accountant bij Alfa. In september 2017 ben ik begonnen bij Alfa Accountants en Adviseurs als stagiair op de agrarische afdeling. Dit beviel zo goed dat ik ook mijn scriptie bij Alfa ben gaan schrijven en uiteindelijk in loondienst ben gegaan na het afronden van mijn studie Bedrijfseconomie aan de Hanzehogeschool. Vanaf september ben ik begonnen met de pre-master Management Accounting & Control, waarvoor ik nu in de afsluitende fase zit van de master. Daarom werk ik 16 uurtjes in de week. In Januari heb ik de overstap gemaakt naar het mkb. Gezien mijn studie heeft dit uiteindelijk meer raakvlakken dan de agrarische tak.

De combinatie werken en leren vind ik erg leerzaam

Doordat ik nog vrij jong was toen ik de studie Bedrijfseconomie had afrond, heb ik besloten om verder te leren en de Master Management Accounting & Control te starten. De combinatie werken en leren vind ik erg fijn. Bij de master krijg je te maken met veel theoretische stof. Door er naast te werken krijg je ook de praktische kant mee, wat ik zelf erg leerzaam vind. De stof die je krijgt op de Master wordt hierdoor vaak ook wat tastbaarder doordat je weet hoe het in de praktijk kan gaan. Alfa is mijn eerste ‘officiële’ baan. Hiervoor heb ik wel altijd bijbaantjes gehad, zoals werken in de supermarkt of thuiszorg.

De sfeer en de mensen maken het werken bij Alfa echt leuk

Op het moment dat ik dit aan het schrijven ben is het corona-crisis. Ik ben nu de hele dag alleen thuis aan het werk en ik moet zeggen dat ik de fijne sfeer en collega’s mis. Het werk zelf is prima, maar de collega’s en de sfeer maken het werk echt leuk. Verder vind ik de flexibiliteit van Alfa erg fijn. Doordat ik een voltijd studie naast het werken volg, ben ik gebonden aan het rooster van school. Hierdoor kan ik niet op vaste dagen werken, maar wisselt dit per collegeblok. Door de flexibiliteit van Alfa heb ik de combinatie werken en leren zonder problemen kunnen uitvoeren.  

Het klantcontact in mijn werk word ik vrolijk van

Het allerleukst aan mijn werk vind ik het klantcontact. Momenteel heb ik dat nog niet heel veel, maar ik merk wel dat dat wel iets is waar ik vrolijk van word. Verder vind ik het samenstellen van jaarrekeningen ook interessant om te doen.

Van fanatieke schaatsster naar teamsport

Van jongs af aan heb ik altijd geschaatst, eerst op het slootje voor mijn huis toen er nog natuurijs was. Toen we oud genoeg waren mochten we naar de ‘echte’ ijsbaan om hier schaats-trainingen te krijgen. Uiteindelijk heb ik vele wedstrijden en rondjes geschaatst met veel plezier. Helaas heb ik hier mee moeten stoppen door een blessure toen ik 16 was. Ik ben op zoek gegaan naar een nieuwe sport en dat is volleybal geworden op recreatief niveau. Ik haal veel plezier uit de trainingen en wedstrijden, mede door de leuke teams waar ik in heb gezeten. Schaatsen is een erg individuele sport, volleyballen het omgekeerde. Gaat de samenwerking tijdens een volleybalwedstrijd niet goed, dan verlies je de wedstrijd ook al ben je op papier beter. Hier heb ik erg veel van geleerd, dat je met z’n allen moet samenwerken om de wedstrijd te winnen in plaats van zelf voor elke bal willen gaan. Dit zie ik ook in mijn werk weer terug. Je werkt met een heel team samen om de klant optimaal te helpen, door een goede samenwerking krijg je het optimale resultaat.

Verder vind ik het fijn om naast het volleyballen een beetje fit te blijven. Daarom loop ik regelmatig een rondje hard of pak ik een groepsles bij de sportschool met vriendinnen.

Zorgzaam type

Naast dat ik sporten erg fijn vind om te doen, hou ik ook erg veel van eten. Voor een goede nacho- schotel of chocola kun je mij zeker wakker maken. Verder weten vrienden en familie dat mijn telefoon altijd aan staat, ook ’s nachts, mocht er iets zijn met ze. Dit vind ik een fijn gevoel dat ik altijd telefonisch bereikbaar ben voor mijn vrienden en familie.

En als laatste…

Ik heb een leuke vriend nu, geen kinderen en geen huisdieren. Al zou ik wel heel graag een hond willen als ik mijn eigen huisje heb, in plaats van een studentenhuis.