Banner

Jolanda is als secretaresse een belangrijke schakel binnen Alfa

18 mei 2020 | Door:  Nicole Ensing

Juist in deze bijzondere tijd is de rol van onze secretaresse Jolanda ontzettend belangrijk om te zorgen dat zowel de communicatie als de onderlinge samenwerking soepel blijft verlopen. Al bijna 22 jaar is Jolanda werkzaam als secretaresse voor Alfa. Ze is een begrip binnen ons cluster en een belangrijke schakel binnen onze organisatie.

Hoe het allemaal begon…

Jolanda is getrouwd met Lammert van der Weide en is woonachtig in Assen. Ze is 22 jaar geleden in dienst getreden bij Alfa in Beilen en is voor veel van onze klanten en collega’s een bekend en vertrouwd gezicht. Enkele jaren later is het kantoor samengevoegd met Assen en daarna met Groningen. In de loop der jaren heeft ze met veel verschillende collega’s samengewerkt. “Ik ben begonnen met het typen van rapporten in Word Perfect. In die tijd werden de balansen nog ingevuld met potlood en moest ik vervolgens checken of alles klopte. Een stukje nostalgie wat je tegenwoordig met alle ICT ontwikkelingen niet meer kan indenken. Tegenwoordig werken we in een omgeving die steeds meer digitaal wordt en hebben we te maken met veranderende processen.”

Een duizendpoot

Jolanda springt op verschillende vlakken bij, is altijd aanwezig en is écht een toegevoegde waarde voor het team. Haar inzet en bijdrage zorgen ervoor dat collega’s daar weer de vruchten van kunnen plukken en zich bezig kunnen houden met hun werk. Ze verzorgt de rapportages, particuliere aangiftes, bestellingen, in- en uitgaande post, het versturen van de facturatie en doet het beheer van het CRM systeem. Inkomende telefonie neemt ze ook onder haar hoede. Daarnaast verricht ze veel ondersteunende activiteiten voor klantbeheerders en het salesteam. Op de vraag wat ze het leukst vindt antwoordt ze: “Ik vind alle werkzaamheden leuk. Geef mij 200 aangiftes voor klanten en ik ben gelukkig. Wat ik altijd fijn vind om te horen van klanten aan de telefoon is “hé wat fijn, een vertrouwde stem aan de telefoon”, dat doet mij goed. Je weet op een gegeven moment wie de klant is, wie hij of zij moet hebben en wat ze nodig hebben.”
Kortom, een belangrijke rol die soms door de waan van de dag als vanzelfsprekend wordt gezien.

Het is stil en leeg op kantoor

En dan krijg je het bericht dat we vanaf de volgende dag zoveel mogelijk vanuit huis moeten werken. “In mijn functie is het bijna onmogelijk om de werkzaamheden vanuit huis uit te voeren, dus in goede afstemming met elkaar werk ik vanuit kantoor. Vanaf dat moment was het leeg en stil op kantoor en dan duren de dagen van half 8 tot half 5 lang. Je mist je collega’s, de dolletjes en het kaarten in de pauzes. Door deze hele situatie heb je ook minder goed het besef van de dagen. Deze situatie brengt mij wel het besef dat het werk leuk wordt gemaakt door collega’s en de klanten. Normaal gesproken loop je even naar een collega toe en heb je veel sneller contact. Momenteel verloopt het contact meestal via de chat of telefoon, maar ik tel af naar het moment dat we elkaar straks weer live zien!”

Werkzaamheden tijdens corona-uitbraak

“In mijn werk merk ik zelf weinig veranderingen sinds de corona. Momenteel is het druk met de rapportages van ondernemers en aangiften van de particulieren, maar dat is niet anders dan normaal in deze periode.

Alfa is goed voor de medewerkers

“Ik werk inmiddels alweer een mooi tijdje voor Alfa en kan dan ook volmondig zeggen dat Alfa een goede werkgever is. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed, je hebt de mogelijkheid om mede-eigenaar te worden door middel van certificaten en ik word gewaardeerd in mijn werk. Ik vind ook dat iedereen het thuiswerken goed oppakt en dat er voldoende faciliteiten vanuit Alfa worden aangeboden, zodat iedereen goed kan thuiswerken of op kantoor. We zijn al op veel vlakken digitaal en dat is nu een voordeel. Daarnaast is het ook fijn dat je het gevoel hebt dat er aan je wordt gedacht en er oog voor je is. Er is niet alleen maar focus op het werk, maar er wordt ook aan je gevraagd hoe het gaat.”

Het is tijdelijk

Wat Jolanda uit deze periode leert is dat ze gezegend is dat ze alle dagen naar het werk mag. “De dingen die het leven leuk maken staan nu even tijdelijk on hold, maar dit zijn extraatjes en er zijn ergere dingen. Ik kan me er makkelijk in berusten als ik naar de rapportages van de actualiteitenprogramma’s op tv kijk. Dan denk ik, het komt wel weer goed. Tip: kijk op onze coronawebsite voor alle actuele artikelen.

Nicole Ensing

Nicole Ensing

Managementassistente

088 2531605 | nensing@alfa.nl


Meer over Nicole