Banner

Gemiste kans?

31 januari 2019 | Door:  Berry Kramer

De jaarrekening was voor veel ondernemers hét vertrekpunt voor het nemen van financiële beslissingen. Bij Alfa is dat voor veel klanten inmiddels (gelukkig) verleden tijd. Veel belangrijker dan de jaarrekening zijn de tussentijdse cijfers.

Veel ondernemers maken inmiddels al gebruik van elektronisch factureren, automatisch inlezen van facturen en de automatische bankkoppeling. Door deze automatiseringsmogelijkheden is de administratie normaal gesproken altijd bijgewerkt.

Maar wat zeggen deze ingevoerde cijfers nu, weet jij wat dit betekent voor jouw onderneming? Weet jij wat je (financiële) positie is? Ben je goed bezig of zijn er maatregelen nodig?

Om de juiste beslissingen te kunnen maken, is het van groot belang om het hele jaar inzicht te hebben in jouw financiële situatie en niet pas in de loop van het volgende boekjaar.  Alfa heeft hiervoor de oplossing;  het Alfa Management Paneel (AMP).  Inmiddels zijn al veel klanten van Alfa hiermee bekend.
Met behulp van overzichtelijke grafieken en kleuren geven we je altijd inzicht in je actuele financiële situatie. We kunnen dit meteen vergelijken met  voorgaande jaren en geven waar mogelijk een vergelijking met je branchegenoten. Gewoon te begrijpen voor iedereen. In één oogopslag een compleet dashboard. Maar uiteraard ook de mogelijkheid om dieper op de cijfers in te zoomen.  En……  de basisversie is nog gratis ook!

Is dit voor jou niet voldoende, dan kunnen we een upgrade doen naar een versie waarin ook prognoses kunnen worden gemaakt.

Dit betekent dat mijn rol als klantbeheerder in het MKB verandert. En deze zal in de nabije toekomst nog meer veranderen.  Steeds meer ligt de focus op deze kwartaal- of maandrapportage vanuit AMP, waardoor de jaarrekening achteraf  geen toegevoegde waarde meer zal hebben. Tussentijds analyseren en adviseren geeft je de mogelijkheid om vroegtijdig keuzes te kunnen maken.  We kunnen samen met jou op een doeltreffende manier vooruitkijken, meedenken en fiscaal adviseren, zodat de cijfers tot leven komen. Samen zorgen we dat je grip op de cijfers krijgt.

In mijn beleving is elke maand dat je hier géén gebruik van maakt een gemiste kans en blijft je achter de feiten aan lopen.

Wanneer je  meer wilt weten, eens “live” wilt zien hoe dit er voor jou uitziet,  óf andere vragen hebt; kom gerust eens vrijblijvend een kop koffie met me drinken. 

Berry Kramer

Berry Kramer

Klantbeheerder

088 2531562 | bkramer@alfa.nl


Meer over Berry