Banner

Brink Orthopedie, als je lichaam wel wat extra ondersteuning kan gebruiken

1 juli 2021 | Door:  Berry Kramer

Een echt familiebedrijf is het, Brink Orthopedie in Groningen. De broers Richard en Patrick Brink zetten al jarenlang samen het bedrijf voort dat hun vader Louis Brink in 1986 begon.  Iedereen kan er terecht voor een breed scala aan hulpmiddelen en prothesen om het leven aangenamer te maken. Een beenprothese  of een orthese  bijvoorbeeld, steunkousen en steunzolen of een brace om tóch te kunnen bewegen of  te blijven sporten. “Je helpt mensen vaak letterlijk weer op de been.”

“Een echte rolverdeling hebben we niet, het werk is gelijkmatig verdeeld. We doen vooral orthopedie, steunkousen en steunzolen. Ik ben wat vaker aanwezig in de ziekenhuizen en aanmeetlocaties , Patrick is degene die vaak de huisbezoeken doet en is vooral op de hoofdvestiging aanwezig, zegt Richard. De twee broers zijn min of meer automatisch het bedrijf in gerold. Richard: “Na schooltijd was ik hier altijd al te vinden. Dan hielp ik met wat klusjes. Op die manier groei je er vanzelf in. Ik ben na mijn middelbare school elders aan het werk gegaan en daarna nog wel in dienst gegaan maar ik ben uiteindelijk wel in het bedrijf gaan werken. ” Patrick: “Bij mij is het vrijwel net zo gegaan.

Inmiddels telt Brink Orthopedie vijf medewerkers. 13 jaar lang was er een tweede vestiging in Sappemeer. Maar als de twee broers de kans krijgen om uit te breiden aan de Van Lenneplaan in Groningen, blijft er één vestiging over en zijn er aanmeet locaties in Hoogezand en Siddeburen  In vijfendertig jaar tijd heeft de innovatie ook in het land van prothesen en orthesen niet stil gestaan. (Voor wie het verschil niet kent: een prothese is een hulpmiddel dat een lichaamsdeel vervangt, een orthese is een hulpmiddel dat het lichaam ondersteunt).

3D-scannen

Patrick: ”Vooral het 3D-scannen en printen is iets van de laatste tijd. Als iemand een hand- of een duimbrace nodig heeft, of een handspalkje vanwege artrose, kun je een exacte scan van de hand maken om er van kunststof het juiste hulpmiddel van te printen. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor de epilepsiehelmen voor kinderen in zorginstellingen.”

Mensen helpen

Een mooi vak, vinden de twee. “Het is altijd anders. Ieder mens, iedere situatie is anders. En je helpt er mensen mee. Je helpt ze vaak letterlijk weer op de been.” Hoewel veel cliënten via verwijzingen van bijvoorbeeld huisartsen of ziekenhuizen bij Brink Orthopedie terechtkomen, is medische kennis voor de twee broers essentieel. “Toen we beiden in het bedrijf zijn gaan werken hebben we daarvoor de juiste opleiding gedaan als orthopedisch instrumentmaker. En ook nu doen we er nog veel aan om via bijscholing en cursussen bij te blijven. Een huisarts of medisch specialist geeft meestal de indicatie af,  maar ook als die indicatie heel summier is, dan kunnen we vaak ook zelf wel zien wat er moet gebeuren. Voor zoiets als steunzolen kan een cliënt gewoon zelf langskomen.”

Alfa

Ook zelf doen Richard en Patrick regelmatig beroep op een specialist: relatiemanager Berry Kramer, van het Alfa-kantoor in Assen voor advies op financieel gebied daarnaast hebben we een zeer goede samenwerking met Alfred Koning voor de boekhoudkundige zaken. Deze samenwerking werkt zeer goed en hopen dit nog jaren voor te zetten. De administratie doen we grotendeels zelf online en dat loopt goed. En heb je een vraag dan kun je bellen en wordt het geregeld.” Patrick: “We hebben ook het Alfa Management Paneel geïnstalleerd. Daarop kun je altijd zien hoe je ervoor staat, maar als ik eerlijk ben: ik kijk er net even te weinig op. Ja, dat is een teken dat het goed gaat.” Maar belangrijker is dat Alfa aan de bel trekt wanneer dit nodig is. En misschien is het onderwerp ‘financiën’ ook niet iets om een van beiden voor wakker te maken, zegt Richard eerlijk. “Voor het hele fiscale gebeuren ontvangen wij goede ondersteuning van Alfa Accountants. Berry en Alfred zijn zeer deskundig op dit gebied.   Zij zijn relaxed, behulpzaam.

En ook belangrijk, zij zijn wel in voor een geintje, dat zijn wij zelf ook. Ja, onze relatie is heel goed.”

Berry Kramer

Berry Kramer

Klantbeheerder

088 2531562 | bkramer@alfa.nl


Meer over Berry