Banner

Alfa Foundation steunt Buurt- en speeltuinvereniging Anreperstraat en omgeving in Assen

11 november 2021 | Door:  Alfred Koning

Afgelopen maand heeft Alfred Koning, Senior Assistent-Accountant bij Alfa Accountants en Adviseurs in Assen en Groningen een verzoek ingediend bij de Alfa foundation. Dit verzoek is toegekend en daarom ontvangt Buurt- en speeltuinvereniging Anreperstraat en omgeving een bedrag van € 1.158 voor de vervanging van 2 koelkasten in het buurthuis.

De Alfa Foundation is een fonds binnen Alfa Accountants en Adviseurs dat maatschappelijke goede doelen van medewerkers van Alfa ondersteunt. Per jaar wordt hiervoor door Alfa een budget beschikbaar gesteld waar medewerkers een beroep op kunnen doen.

Alfred is als lid zeer betrokken bij de buurt- en speeltuinvereniging onder meer voor onderhoud, hand- en spandiensten bij vele activiteiten, organisatie van kerst- en paaskaartavonden en klootschieten.


"Wij als vereniging zijn de afgelopen jaren al bezig met het verduurzamen van ons gebouw en overige zaken. Zo hebben we bij de aanschaf van nieuwe speeltoestellen gekeken naar duurzame en maatschappelijk verantwoorde materialen. Zo moeten we nu in de twee zalen nieuwe koelkasten aanschaffen waarvoor we gaan kiezen voor energiezuinige koelkasten met een energielabel A+. Hier zal de donatie van de Alfa foundation voor worden gebruikt."

De Buurt- en Speeltuinvereniging Anreperstraat en Omgeving is opgericht in 1945 en is een bloeiende wijkvereniging in Assen-Oost met ongeveer 500 leden (gezinnen) en een groot draagvlak in de wijk. De vereniging beschikt over het gebouw “De Zonnereep” aan de Zonnedauwstraat 14 en de bijbehorende speeltuin met bijzondere klim- en speeltoestellen, een speelveld, een terras en jeu-de-boules banen. Door de ligging die midden in de woonbuurt is en ook is omgeven door bomen en groen, zijn de speeltuin en het verenigingsgebouw voor veel leden en bewoners uit onze wijk een belangrijk ontmoetingspunt en heeft onze vereniging een sociaal maatschappelijk karakter om leden van jong en oud te verbinden.

Kenmerkend voor de vereniging is het grote aantal zeer gemotiveerde vrijwilligers die door veel zelfwerkzaamheid zorgen voor de instandhouding van het gebouw en de speeltuin en de door de vereniging ontwikkelde activiteiten. Voor en door zowel jong als oud worden allerlei activiteiten georganiseerd.

Wij wensen de vereniging veel plezier met de 2 nieuwe koelkasten! 

Alfred Koning

Alfred Koning

Klantbeheerder

088 2531557 | akoning@alfa.nl


Meer over Alfred