Banner

Alfa Accountants en Adviseurs in Groningen en Assen steunt goede doelen door winst tijdens de landelijke sportchallenge

21 april 2021 | Door:  Nicole Ensing

De collega's van Alfa Accountants en Adviseurs in Groningen en Assen hebben in januari samen met alle 35 Alfa-kantoren meegedaan aan een sportchallenge; ‘Samen bewegen voor het goede doel’. Een maand lang hebben de collega’s gefietst, hardgelopen en gewandeld en zijn daarbij de strijd aangegaan tegen de andere kantoren van Alfa om de meeste bewegingsminuten te behalen. De drie winnende kantoren hebben een bedrag ontvangen voor het goede doel. Dit initiatief is opgezet om elkaar te stimuleren om te bewegen en zo vitaal en gezond te blijven, maar ook om in verbinding met elkaar te blijven staan.

Nicole Ensing en Esther Krikke, medewerkers van Alfa in Groningen vertellen: “We merken allemaal dat het tijdens de lockdown best een uitdaging kan zijn om aan voldoende beweging te komen. Het wordt makkelijker als je dan allemaal samen in beweging komt. Wij hebben binnen Alfa 35 kantoren en de collega's in Groningen en Assen zijn de uitdaging aangegaan. Wij hebben daarmee de tweede prijs in de wacht gesleept! Super trots hoe iedereen zich heeft ingezet tijdens deze challenge en mooi om te zien dat de strijd onderling en tegen de andere kantoren met elkaar werd aangegaan. Met een bedrag van 500 euro mochten wij een schenking doen aan een goed doel.”

Lokale goede doelen: Quiet Groningen en MartiniZorg

Alfa vindt het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn en draagt graag op verschillende manieren haar steentje bij. “Wij hebben gekozen om het gewonnen geldbedrag te doneren aan Quiet Groningen en MartiniZorg. Van het geldbedrag hebben we spelletjes gekocht bij WirWar spelletjes & puzzels uit Groningen", vertellen Nicole en Esther.

Alfa is via Irma Noorbergen van Omarm Groningen, in contact gebracht met Marjan van Quiet Community. Quiet zet zich in voor lokale armoedesituaties in heel Nederland. “Een mooi doel dat veel aandacht verdient, zeker in deze tijd”, vult Nicole aan. Daarnaast heeft Alfa gekozen voor MartiniZorg. Deze organisatie biedt begeleiding, behandeling, verpleging en verzorging aan mensen die hulp nodig hebben om zelfstandig/begeleid te kunnen (blijven) wonen.   

Persoonlijke overhandiging

Esther Krikke en Nicole Ensing van Alfa hebben de spelletjes persoonlijk overhandigd bij Quiet. Ze werden enthousiast ontvangen. Marjan: “Wat een mooie en inspirerende actie. We gaan vast veel members blij maken met deze leuke spellen!”

Esther Krikke, Nicole Ensing overhandigen spelletjes bij Quiet in Groningen.  

Ook bij MartiniZorg zijn de spelletjes goed ontvangen.  Esther vertelt: “Tijdens de paasbrunch zijn 18 moeders en hun kinderen verrast met de spelletjes.” Ester Koens van Martinizorg is Alfa zeer dankbaar. “Het is belangrijk dat mensen, zeker in deze tijd, niet in een sociaal isolement raken. De spelletjes zullen zeker een bijdrage leveren aan veel speelplezier.”

Nicole Ensing

Nicole Ensing

Managementassistente

088 2531605 | nensing@alfa.nl


Meer over Nicole