Banner

Welkom Martin Mourik: een oude bekende terug bij Alfa

6 januari 2022 | Door:  Jelena Bajic

Voor een aantal collega's van ons kantoor is Martin een bekende, hij heeft namelijk zo'n dertien jaar geleden stage bij ons gelopen. Na een dienstverband van 12,5 jaar bij Van der Bijl mengvoerders, is hij deze week gestart bij ons op kantoor. Martin stelt zich graag aan je voor.

Wie is Martin Mourik?

Mijn naam is Martin Mourik. Ik ben 35 jaar jong en getrouwd met Lydia. Wij hebben samen 3 prachtige kinderen, Lucas van 9 jaar, Elisa van 8 jaar en Levi (de bengel) van 6 jaar. Wij wonen sinds 4 jaar in Goudriaan, waar we een tweede bedrijfslocatie hebben. Thuis hebben we een melkveebedrijf in Brandwijk. De vof bestaat uit mijn vader, moeder, mijn broertje en ik zelf. Op de locatie in Brandwijk melken we 145 koeien en houden we de jongste kalfjes tot 8 maanden bij ons. Op de tweede locatie, waar ik ook woon, wordt de rest van het jongvee opgefokt.

Hart bij de melkveehouderij

Mijn hart ligt bij de melkveehouderij, dit is terug te zien in mijn opleidingstraject. Na de basisschool ben ik naar de lage landbouwschool gegaan in Ottoland. Vervolgens ben ik doorgestroomd naar de middelbare en de hogere landbouwschool in Dronten. Na mijn opleiding ben ik gestart bij Van der Bijl mengvoeders. Van der Bijl is een klein particulier mengvoerbedrijf met een eigen fabriek. Bij Van der Bijl heb ik 12,5 jaar voltijd gewerkt, maar dit werd lastig te combineren met ons thuisbedrijf.

Toekomst bij Alfa Accountants en Adviseurs

De overstap naar Alfa heb ik gemaakt, omdat je melkveehouders en andere bedrijfstakken verder kan helpen. Het verder helpen van bedrijven kan door middel van de BAS rapporten en door het gesprek met de ondernemers aan te gaan. Het is bij Alfa ook makkelijker om je werk in te plannen dan bij een mengvoerbedrijf. Het beter kunnen plannen van je werk sluit beter aan bij mijn thuisbedrijf. In de winter werk ik 4 dagen in de zomer werk ik 3 dagen bij Alfa.

Binnen Alfa neem ik plek in het bedrijfskundige team. Mijn werkzaamheden worden het verzorgen van de mestboekhouding, de Gecombineerde opgave, het eventueel aanvragen van subsidies en het begeleiden van de BAS rapporten (kwartaalcijfers). Het begeleiden/bespreken van de BAS rapprten is hierin voor mij de grootse uitdaging.

Vrije tijd

Naast mijn melkveebedrijf en het werken bij Alfa blijft er niet heel veel vrije tijd over. De tijd die er is, besteed ik aan mijn gezin en vrienden/kennissen. Vroeger had ik als hobby’s schaatsen, wielrennen en veekeuringen bezoeken. De enige hobby die ik nu nog heb, is het gaan naar de regionale veekeuringen in Streefkerk en Hoornaar.

Subsidieadvies van Alfa

Ben je benieuwd naar de laatste ontwikkelingen op subsidiegebied? Lees hieronder dan snel verder. 

Direct meer lezen