Banner

Welkom Nicky 't Lam: relatiemanager met financiële planning als aandachtsgebied

8 april 2022 | Door:  Amber Borst

Wat leuk dat je bij ons gestart bent Nicky! Waar kom je vandaan en wat ga je doen bij Alfa?

Ik ben Nicky ’t Lam. Getrouwd met Fred en trotse moeder van Daniël (20), Rosalie (18) en Josefine (13). We wonen in het mooie Brabant, in Giessen. Ik ben ook opgegroeid in het Land van Heusden en Altena en kom uit een ondernemersgezin. Dat zit me in mijn genen en daarom vind ik het ook erg leuk om bij ondernemers aan tafel te zitten.

Mijn functie binnen Alfa is relatiemanager met als aandachtgebied financiële planning. De ondernemer staat hierbij centraal. Wat wil de ondernemer voor zichzelf en het gezin bereiken en wat is daarvoor nodig? Dat inzicht kunnen we geven door de financiële situatie op een rij te zetten en dit te vertalen naar oplossingen.

(tekst gaat verder onder de foto)

Wat heb je hiervoor gedaan?

Voordat ik bij Alfa in dienst trad werkte ik bij de Rabobank. Ik ben daar een kleine 26 jaar geleden vanuit de schoolbanken gestart. Vanaf de balie ben ik doorgegroeid naar financieel adviseur, waarbij de focus op hypotheekverstrekking lag. De laatste 10 jaar was ik actief als private banker, waarbij ik een portefeuille van ongeveer 250 klanten van advies voorzag. Dit was met name gericht op vermogensbeheer en structurering.

Qua opleiding ben ik na de havo en de meao kort doorgestroomd naar de heao. De richting communicatie leek op papier heel leuk, maar paste in de praktijk niet bij mijn verwachtingen en daarom ben ik daarna een toeristische opleiding gaan volgen. Grappig hoe het leven kan lopen en ik uiteindelijk al snel in de financiële dienstverlening terecht kwam. Tijdens mijn dienstverband bij de Rabobank heb ik diverse inhoudelijke opleidingen gedaan als Hypothecair Planner en Financieel Planner. Ook heb ik uiteindelijk nog hbo Financial Service Management gedaan na een EVC-traject. De meest waardevolle opleidingen voor mijn persoonlijke ontwikkeling waren de NLP Practioner en NLP Master Practioner. Hierbij leer je een andere mindset aan te nemen en leer je doelen stellen met als insteek wat je wel wilt, in plaats van wat je niet wilt. Dit is meteen ook een specialisme geworden, dit geeft tools om ook klanten beter van dienst te kunnen zijn en hen te helpen om doelen te formuleren.

Waarom heb je voor Alfa gekozen?

Na een introductie van een oud-collega ben ik in contact gekomen met Alfa. De eerste kopjes koffie waren snel gedronken en ik heb hiermee een goede indruk van Alfa gekregen. Met name het kunnen combineren van taken in één functie sprak me erg aan. Hier kan ik dingen die ik heel leuk vind doen, namelijk de financiële planning, relatiemanagement en acquisitie en dat was bij de Rabobank juist uit elkaar gehaald en gevat in aparte functies. En ook naar de toekomst zie ik mooie mogelijkheden binnen Alfa.

Wat doe je naast je werk?

Naast mijn functie bij Alfa ben ik actief in diverse netwerken en ben ik bestuurslid van de turnvereniging van mijn dochters. Ik ben daar verantwoordelijk voor de selectie en zorg voor voldoende juryleden op wedstrijden. Zelf jureer ik ook. Als ik op zaterdag niet in de sporthal zit te jureren, loop ik graag hard. Ik ben lid van de Altena Road Runners en train naast zaterdag ook op dinsdag- en donderdagavond met de loopgroep. Af en toe loop ik ook een wedstrijdje. Niet voor de winst, maar meer voor de fun.

Financiële planning

Benieuwd wat we voor jouw financiële planning kunnen betekenen? Lees dan alles over onze dienstverlening op: Financiële planning - Alfa Accountants en Adviseurs

Amber Borst

Amber Borst

Secretaresse | PR & Marketing

088 2531962 | aborst@alfa.nl


Meer over Amber