Banner

Welkom bij Alfa: Mike de Jong

8 mei 2023 | Door:  Amber Borst

Vorige week is Mike de Jong bij ons gestart als assistent accountant in het mkb team. Hij vertelt ons graag waar hij vandaan komt en wat hij gaat doen bij Alfa.

Ik ben Mike de Jong  en ik woon mijn hele leven in Hardinxveld-Giessendam, nu dus al 24 jaar. Ik hou van sporten in de vorm van onder andere fitness en voetbal. Daarnaast ben ik ook regelmatig te vinden op een festival of andere feestjes. Werken met cijfers heeft altijd mijn interesse gehad. Gelukkig kan ik er goed mijn weg in vinden en heb ik er uiteindelijk mijn werk van kunnen maken.  Eerst heb ik de studie sportmarketing gedaan, maar uiteindelijk ben ik een deeltijdstudie accountancy gaan volgen en ben ik terechtgekomen bij een accountantskantoor in Hardinxveld-Giessendam. Hier heb ik mij in drie en een half jaar goed kunnen ontwikkelen. Toen Alfa Accountants en Adviseurs mij benaderde, leek dit mij de uitgelezen mogelijkheid om mij verder te ontwikkelen. Hier ga ik de functie assistent accountant bekleden, wat inhoud dat ik jaarrekeningen zal samenstellen, tussentijdse rapportages ga opstellen, belastingaangiften zal voorbereiden en zo nodig administratief werk ga verrichten.

Heb je een specifiek specialisme in je vakgebied?

Een specialisme heb ik nog niet kunnen ontwikkelen, maar ik vind het vooral leuk om tussentijdse rapportages te maken voor klanten. Klanten hechten hier veel waarde aan, omdat zij deze tussentijdse cijfers gebruiken om beslissingen te nemen die invloed hebben op de dagelijkse gang van zaken binnen hun onderneming. De waardering van deze klanten geeft mij een goed gevoel. Dit is ook één van de redenen waarom ik voor Alfa heb gekozen. Alfa is een stuk groter dan mijn vorige werkgever en samenhangend behandel je dan ook grotere bedrijven, die niet alleen aan de verplichtingen willen voldoen maar vooral waarde hechten aan advisering wanneer zij dit nodig hebben. 

Nog vijf nieuwsgierige vragen…

Wat is je favoriete drankje?
Een favoriet drankje heb ik niet echt, maar van het Belgische biertje ‘Brugse Zot’ of een goede milkshake banaan word ik erg vrolijk.

Wat staat er bovenaan je bucketlist?
Bovenaan mijn bucketlist staat toch wel een reis naar Hawaii, ik hou heel erg van reizen.

Heb je huisdieren?
Op dit moment hebben wij thuis geen huisdieren, wat ik wel jammer vind. Als ik later op mijzelf woon, dan ben ik zeker een voorstander om een huisdier te nemen als de situatie dat toelaat.

Wat kun je echt niet missen?
Hetgeen waar ik echt niet zonder kan is sporten. Enerzijds omdat ik het belangrijk vind om er verzorgd uit te zien. Anderzijds omdat het ook een manier is om je hoofd leeg te maken.

Welke quote is je op het lijf geschreven?
‘Laat je niet leiden door wat anderen van je vinden’ is een quote waar naar mijn idee meer bij stil gestaan moet worden door mensen, zeker in deze tijd met de aanwezigheid van social media. Luister naar de mensen die het beste met je voor hebben!

Groeien bij Alfa

Ook benieuwd hoe je kunt groeien bij Alfa? Bekijk de vacatures op www.werkenbijalfa.nl.

Amber Borst

Amber Borst

Hoofd secretariaat | PR & Marketing

088 2531962 | aborst@alfa.nl


Meer over Amber