Banner

SABE-regeling: laagdrempelig en met korting advies inwinnen

16 april 2021

De regeling agrarische bedrijfsadvisering en educatie (SABE), onderdeel 'advies- en cursusvouchers', komt in het voorjaar van 2021 terug.

Voor de eerste openstelling in november 2020 was de belangstelling zeer groot. Met deze vouchers, ter waarde van € 1.500, kunnen ondernemers gebruik maken van onafhankelijk advies of scholing, op het gebied van onder andere stikstofemissie, precisiebemesting en bedrijfsplannen. In dit artikel gaan we in op de strategische thema’s.

De SABE-vouchers zijn bedoeld voor verdiepende advisering  zoals de onderstaande thema's.

Persoonlijke ontwikkeling van ondernemer en bedrijf – E1

Binnen dit thema kunnen ondernemers en hun personeel vaardigheden opdoen die van belang zijn voor de ontwikkeling van het bedrijf en van hen persoonlijk. Tevens kunnen financieringsplannen onder dit thema worden aangevraagd. John Daalhuizen is hiervoor gecertificeerd en gaat hier graag een gesprek met je over aan.
 

Bedrijfsovername en bedrijfsbeëindiging – E3

Binnen dit thema kun je financieel en persoonlijk advies krijgen over het starten, overnemen of beëindigen van een onderneming. Hierbij kan het gaan om vragen als: hoe regel ik de overname financieel zo goed mogelijk voor alle partijen? Wat komt er allemaal kijken bij een overname? Mocht je hier meer over willen weten, dan staat Ariean Westeneng je graag te woord.

Wil jij meer weten over hoe je een agrarische bedrijfsovername succesvol kunt laten verlopen? Lees hier dan meer over.

Ben je benieuwd naar wie deze subsidie kan aanvragen of wil je meer weten over de voorwaarden? Deze kun je hier terugvinden.