Banner

Ook juridische expertise is bij Alfa heel dichtbij!

3 maart 2017 | Door:  Erik Goudriaan

Ondernemers en juridische aangelegenheden: een succesvolle combinatie is het vaak niet. Maar ook in die situaties biedt Alfa uitkomst. In Bleiswijk kunt u terugvallen op de expertise van bedrijfsjurist Chris de Bruin. Als juridisch adviseur begeleidt hij Alfa-klanten bij uiteenlopende zaken. En: tegen tarieven die zéér concurrerend zijn in vergelijking met advocatenkantoren.

Veel van wat u doet als ondernemer, heeft ook juridische raakvlakken. Is dat contract met die toeleverancier wel waterdicht? Is het niet verstandig de rechtsvorm te veranderen als zoon of dochter in het bedrijf komt? En zijn die algemene voorwaarden die u hanteert nog wel actueel? Advocatenkantoren genoeg. Maar de stap naar Alfa is logischer, zegt Chris de Bruin. Want ook in juridische conflictsituaties is Alfa dichtbij.
"Juridische kwesties hebben bijna altijd een relatie met het ondernemen. En die onderneming kennen wij als accountantskantoor natuurlijk maar al te goed. Vaak is er ook een verband met fiscale zaken. Dan heeft Alfa aan één woord genoeg, bij wijze van spreken. En ook de klant zelf kennen we maar al te goed. Daardoor is Alfa heel laagdrempelig. Veel klanten vinden de stap naar een advocatenkantoor net even te groot. Je komt toch terecht in een iets andere wereld." Daarom adviseert Chris om juridische geschillen vóór te zijn. “Vaak zijn zaken beter te regelen als partijen nog goed met elkaar omgaan. Daarom is het verstandiger om al in het voortraject een jurist mee te laten kijken.”

Juridische huisarts

De dienstverlening van Alfa op juridisch gebied is zelfs heel eenvoudig in te schakelen. Chris: “Zie mij maar als een juridische huisarts. Een specialist die je even snel kunt consulteren als je met een vraag zit. Grote vragen of kleine vragen: dat maakt niet uit. Door mijn ervaring kan ik in veel gevallen een klant direct van dienst zijn. En we hebben in ons netwerk een groot aantal specialisten als er heel andere expertise vereist is.”

Alfa: concurrerende tarieven

Want als bedrijfsjurist heeft Chris een brede achtergrond. Eén die nog eens is aangescherpt door zijn werkervaring als advocaat. Daardoor kan hij met een heel praktische kijk risico's analyseren en adviezen geven. Chris: "Procederen is het enige wat wij als Alfa niet doen. En in veel gevallen is de gang naar de rechtbank ook niet nodig. Verder kan een klant voor nagenoeg dezelfde zaken bij ons terecht. Die klant vindt bij ons dezelfde expertise en dezelfde ervaring. Het niveau van de dienstverlening is dus gelijk, maar de tarieven die we hanteren zijn van een heel andere orde. Het uurtarief dat Alfa rekent, is in vergelijking met dat advocatenkantoor veel aantrekkelijker."
En komt het alsnog tot een procedure? Chris: "Die besteden we uit aan een advocatenkantoor waarmee we nauw samenwerken. De begeleiding blijft dan in onze handen."

Erik Goudriaan

Erik Goudriaan

Directievoorzitter

088 2531950 | egoudriaan@alfa.nl


Meer over Erik