Banner

Maatschappelijk verantwoord boeren

25 maart 2021 | Door:  Nienke den Boer- Golverdingen

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp voor elke organisatie. Nu en in de toekomst zal dit thema steeds vaker aan de orde komen. De meeste bedrijven en organisaties zien de noodzaak van duurzaam ondernemen dan ook in, omdat het van invloed is op het continuïteitsperspectief van hun onderneming en hun omgeving. 

Hoe je moet boeren wordt bepaald door de maatschappij en de wetenschap. Tussen al die regels is nog vrij speelveld. Eerlijk is eerlijk, deze ruimte wordt steeds meer beperkt. Het zoeken naar ruimte en mogelijkheden om een goed product te produceren dat in verhouding staat tot de opbrengstprijs, is de vraag die aan de keukentafel veel wordt besproken. Voor een goed product moet een eerlijke prijs ontvangen worden, anders houdt het ondernemen op den duur op. Mede door COVID-19 zien we bij de consument een stukje bewustwording ontstaan. Het kopen bij de boer aan huis is populairder dan ooit. Tal van boerderijwinkels en verkoopautomaten zijn er in de afgelopen jaren bij gekomen. Alfa is ontzettend trots op alle ondernemers die dag in dag uit prachtige producten produceren, of het nu om aardappelen, melk, kaas of een ander product gaat. Het stukje vakmanschap is in ieder product uniek. 

Symbiose

Symbiose is een initiatief waarbij meerdere boeren en tuinders hun handen ineen hebben geslagen. Een zelfbedieningsverkooppunt waar je, op de tijd dat het je past, biologische en/of duurzame producten kunt kopen die geproduceerd zijn door de lokaal aangesloten boerderijen uit de omgeving Noordeloos. Denk hierbij aan kaas, vlees, honing, sap en groenten. Onder andere de ondernemers V.O.F. B. de Jong, De Drie Wedden en V.O.F. Bor- van Gils nemen hier aan deel.

Onze visie

Alfa mag zichzelf al een aantal jaar drager van het B Corp certificaat noemen, een internationale erkenning voor de meest duurzame bedrijven. Naast het streven van een gezond financieel resultaat, streven wij ook duurzame en sociale doelen na. Wij kijken kritisch naar wat wij zelf als organisatie kunnen doen om op een maatschappelijk verantwoorde manier waarde toe te voegen. Daarnaast gaan wij graag het gesprek aan met onze klanten. Voor de ene klant is duurzaamheid een zeer vanzelfsprekend onderwerp, terwijl een andere klant nog zoekende is. Bij Alfa vinden beide ondernemers een compleet advies. Wij kijken naar financiële haalbaarheid, fiscale gevlogen en naar mogelijkheden voor bijvoorbeeld subsidies, want een investering is pas echt duurzaam als het een bedrijf nu en in de toekomst meerwaarde geeft!

Alleen ben je sneller, samen kom je verder

Bij Alfa zeggen we altijd: alleen ga je sneller, maar samen kom je verder! De heer De Jong, één van de deelnemende ondernemers van Symbiose, legt in onderstaand filmpje uit waarom.

Uit ervaring weten wij hoe belangrijk het is om te weten wat er bij de klant speelt. Met deze wetenschap kunnen wij inspelen op de actuele situatie. Daarnaast kijken wij tussentijds naar de behaalde resultaten in het lopende jaar. Zo hebben we de financiële- en fiscale gevolgen al in beeld. Hierbij is de samenwerking tussen de klant en adviseur van groot belang. Door onze klanten wordt deze manier van werken als zeer prettig ervaren.

Mocht jij tegen zaken aanlopen, neem dan gerust contact op met één van onze adviseurs!

Nienke den Boer- Golverdingen

Nienke den Boer- Golverdingen

Klantbeheerder

088 2532018 | ndenboer@alfa.nl


Meer over Nienke