Banner

Maak kennis met John Daalhuizen; al 10 jaar mede-eigenaar van Alfa

24 april 2023 | Door:  John Daalhuizen

John Daalhuizen werkt inmiddels alweer 10 jaar als relatiemanager bij Alfa. Graag vertelt hij wat groeien bij Alfa voor hem betekent.

Al 10 jaar mede-eigenaar, middels de medewerkersparticipatie

De afgelopen 10 jaar is John van financieringsspecialist, zijn roots liggen in het bankwezen, gegroeid naar regisseur bij ingewikkelde vraagstukken. Denk hierbij aan bedrijfsovernames, samenwerkingsverbanden, bijzonder beheer bij een bank en het aankopen van bijvoorbeeld een tweede locatie. "Bij deze complexe situatie ben je de spil tussen klant, Alfa en externe partijen. Inmiddels heb ik 30 jaar ervaring in mijn vakgebied, waardoor ik een  groot netwerk heb opgebouwd. Zo heb ik verschillende ingewikkelde situaties tot een mooie oplossing gebracht; out of the box denken is niet vreemd voor mij! Dat ik diverse ondernemers met regelmaat spreek, gewoon om te sparren over het bedrijf en de bedrijfsvoering, is voor mij de kroon op mijn werk. Daarnaast ben ik twee jaar geleden gecertificeerd voor de SABE regeling (subsidiemodule agrarische bedrijfsadvisering en educatie). Hiermee heb ik al diverse ondernemers verder geholpen in, onder andere, hun persoonlijke ontwikkeling."

Hoe komt dat advies dan tot stand?

"Om elke klant van Alfa staat een team van zo'n tien personen, die steeds met elkaar communiceren. En dat is echt heel makkelijk, ook voor de klant. Een verschil tussen bijvoorbeeld de controle van de mestboekhouding en de jaarcijfers, signaleren wij  meteen en hier kunnen wij direct op acteren. We hebben veel uitgebreide expertises in huis. Zo heb ik de laatste jaren, naast mijn bancaire achtergrond, ook juridische en fiscale handvatten ontwikkeld."

Ook acquisitie is een belangrijke taak van John. "Als ik op bezoek ben bij een ondernemer die nog geen klant is, probeer ik altijd te achterhalen wat echt belangrijk is voor de ondernemer, waar stapt hij  's morgens het bed voor uit. Al snel bedenk ik dan hoe wij hier als Alfa op aan kunnen sluiten." We zijn al lang niet meer de accountant die eenmaal per jaar de cijfers opstelt. Ook in de agrarische sector neemt het belang van bedrijfskundige advisering snel toe. Ondernemers willen advies over de mestwetgeving en over de mineralenboekhoudingen. Ook kengetallen worden steeds belangrijker. De komende twee jaar ziet John het als een belangrijke taak de ondernemers te begeleiden in het hele stikstofdossier. Er moeten keuzes gemaakt worden; stoppen, verplaatsen of innoveren; en welk verdienmodel is dan nog interessant? 

Samenwerken met John?

Bij Alfa krijg je de ruimte om te groeien op de manier en in de richting die bij jou past, zodat jij kunt uitblinken in wat voor jou belangrijk en van betekenis is. Binnen een organisatie met een heldere visie: groot worden in wat echt telt. Voor ons is dat samen delen en succesvol ondernemen voor een betere wereld. Bekijk onze vacatures op: www.werkenbijalfa.nl/gorinchem

John Daalhuizen

John Daalhuizen

Relatiemanager

0882531959 | jdaalhuizen@alfa.nl


Meer over John