Banner

Jan Pruissers is mede-eigenaar van Alfa!

30 september 2022 | Door:  Amber Borst

Tijdens zijn stage heeft Jan Pruissers al kennis gemaakt met Alfa. Na het afronden van zijn opleiding vervolgt hij zijn carrière hier en inmiddels is hij mede-eigenaar! Nieuwsgierig naar zijn verhaal? Lees het na de foto!

Wat heb je gedaan voordat je bij Alfa kwam werken?

Voordat ik bij Alfa gestart ben, heb ik de opleiding veehouderij gedaan aan de HAS in Den Bosch. Tijdens deze opleiding heb ik vooral de focus gehad op de theoretische kant van de sector. De praktische kant heb ik van huis uit meegekregen, we hebben thuis een melkveebedrijf. Tijdens mijn opleiding heb ik door middel van een stage al kennis gemaakt met Alfa. Ik heb veel plezier gehad tijdens mijn stage, waardoor ik na mijn opleiding contact heb gezocht.  Met goed resultaat, want ik kon aan de slag in het bedrijfskundige team. Inmiddels mag ik mijzelf door de medewerkersparticipatieregeling bij Alfa mede-eigenaar noemen!

Al 1 jaar bij Alfa! Wat is je het meest bijgebleven?

De goede verhoudingen binnen het team en de collegialiteit. Als je even iets niet weet is er altijd wel een collega die je kan helpen. Verder de ontwikkeling die ik heb doorgemaakt in het beoordelen en adviseren op bedrijfskundig vlak. Inmiddels ben ik verantwoordelijk voor een aantal klanten die ik mag bijstaan op het gebied van wet- en regelgeving zoals het invullen van de Gecombineerde opgave, het bemestingsplan en de KringloopWijzer. Daarnaast wordt er bij Alfa veel gedaan aan de ontwikkeling van de medewerkers. Regelmatig worden er cursussen gegeven, kun je een webinar bijwonen of kies je zelf een training uit de online studieomgeving.

Wat hoop je het komende jaar te bereiken?

Ik hoop meer verdieping te krijgen in de wet- en regelgeving waardoor ik de agrarische ondernemers nog verder kan bijstaan met alle uitdagingen die er zijn en nog gaan komen, zoals veranderende mestwetgeving door de afbouw van de derogatie en het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) wat ingevoerd wordt. Bij het nieuwe GLB komen ondernemers die zich extra inspannen voor de verduurzaming van de landbouw in aanmerking voor een extra beloning. Ik denk graag mee in hoe ze dit kunnen vormgeven en adviseer hen graag in de juiste stappen om dit zo optimaal mogelijk te benutten.

Wie is Jan als de Alfa laptop dicht gaat?

Ik ben graag werkzaam op de boerderij! Deze werkzaamheden en mijn werk bij Alfa zorgen voor een wisselwerking. Ik begrijp de klanten beter omdat ik thuis als melkveehouder hetzelfde ervaar als waar zij mee te maken krijgen. Andersom zit ik kort op de ontwikkelingen en dat neem ik weer mee naar huis.

Groeien bij Alfa

Nieuwsgierig wat Groeien bij Alfa voor jouw kan betekenen? Bekijk dan onze vacatures eens op: www.werkenbijalfa.nl

Amber Borst

Amber Borst

Hoofd secretariaat | PR & Marketing

088 2531962 | aborst@alfa.nl


Meer over Amber