Banner

Een geslaagde najaarslezing voor agrariërs!

19 oktober 2021 | Door:  Jelena Bajic

Gisterenavond zijn wij tijdens de najaarslezing bij elkaar gekomen met onze agro klanten en andere geïnteresseerden. De sfeer was super en wij vonden het ontzettend leuk om met deze groep weer bij elkaar te komen!

Om 20:00 uur ging de avond van start, alle aanwezigen zijn door Erik Goudriaan welkom geheten onder het genot van een lekkere bak koffie of thee en een bakkerskoek. 


Omgaan met veranderingen in je omgeving

Bedrijfskundig adviseur Klaas-Jan Janse heeft ons meegenomen in de laatste ontwikkelingen rondom stikstof. Dick Kievit, ook bedrijfskundig adviseur, heeft het gehad over een aantal subsidies die interessant zijn voor veehouders, zoals de POP3+ die binnenkort open gaat. Hij heeft ons ook meer verteld over de veranderingen die momenteel spelen op het gebied van financieringen. De nadruk vanuit de banken wordt steeds meer op rendement gelegd en minder op zekerheid.

Vervolgens heeft fiscalist Mark van der Put de wijzigingen op belastinggebied besproken. Het onderwerp landbouwvrijstelling kwam natuurlijk ter sprake maar ook de vraag of het verstandig is om grond wel of niet te herwaarderen. Daarnaast heeft hij ons meer inzicht gegeven in de voor- en nadelen van de bedrijfsopvolgingsregeling.

Jaap Bressers

Na de pauze heeft onze externe spreker Jaap Bressers een inspirerend en persoonlijk verhaal verteld. Jaap is op 21-jarige leeftijd grotendeels verlamd geraakt en vertelde ons hoe zijn leven daardoor veranderd is. In plaats van stil te staan bij de dingen die niet meer kunnen, heeft hij zich gericht op dingen die nog wel kunnen. De boodschap die hij ons mee heeft gegeven is vooral te genieten van kleine dingen in je werk en in je leven, omdat die juist heel waardevol kunnen zijn!

Na afloop van de lezing hebben wij met alle aanwezigen nog even gezellig bijgepraat tijdens de borrel.