Banner

Al 25 jaar gelukkig op de plek waar ze ‘never nooit niet’ wilde werken

22-05-2024 | Door:  Suzanne Eerelman

Jazeker, er zijn veel Alfa-collega’s die de fiets verkiezen voor woon-werkverkeer. Maar niet iedereen fietst elke dag 11 kilometer heen en 11 kilometer terug, door weer en wind. Suzanne Eerelman haalt haar neus niet op voor zo’n ritje. “Nou ja, als het écht heel vies weer is werk ik ook weleens een dagje thuis hoor”, zegt ze. En het is nog gewoon een fiets met voetaandrijving, zonder motortje. “Een e-bike? Hartstikke mooi. Als ik er maar niet op hoef te zitten!” lacht de senior assistent accountant die deze maand alweer 25 jaar bij Alfa werkt.

Eerst maar eens een misverstand uit de wereld helpen. Want het woordje ‘assistent’ op haar visitekaartje is eigenlijk niet op zijn plaats. “Ik ben gewoon AA, Accountant Administratieconsulent. Het probleem bij Alfa is dat de functie van accountant officieel niet bestaat. Je bent óf assistent accountant óf klantbeheerder of teamleider. Maar ik ben beter in een rol achter de schermen”, zegt Suzanne.

Een kwart eeuw geleden kwam Suzanne terecht op een plek waar ze ‘never nooit niet’ terecht wilde komen: een accountantskantoor. “Eerst ben ik naar de heao gegaan. Ik heb toen stage gelopen op een accountantskantoor. Een heel formeel kantoor, met register accountants. Dat paste helemáál niet bij mij. Ik heb een verkorte universitaire studie bedrijfseconomie gedaan, dus wel een economische studie. Na die universitaire studie bleek het toch wel lastig om een geschikte baan te vinden. En via een uitzendbureau ben ik toch in de accountancy verzeild geraakt.”

Het blijft leuk

Na een paar omzwervingen bij andere kantoren wordt het Alfa, in Heythuysen. Als senior heeft Suzanne er een eigen klantenpakket. En om nóg maar een misverstand te skippen: nee, ook na 25 jaar verveelt het werk geen dag. “Je werkt steeds voor verschillende klanten. je doet steeds verschillende administraties. Je komt verschillende dingen tegen. En dat maakt het voor mij leuk.”

'Bijbaan' in Gorinchem

In Heythuysen zijn het mkb-klanten die op het kritisch oog van Suzanne kunnen rekenen. Maar de Roermondse heeft nog een ‘bijbaan’ bij Alfa: senior assistent accountant voor kantoor Gorinchem. Hoe dat zit? “Vijf, zes jaar terug was er in Gorinchem een tekort aan accountants. Ieder kantoor werd gevraagd of ze mensen over hadden. Ik heb familie in de buurt van Gorinchem. Ik dacht, ik kan daar wel helpen en dan blijf ik bij daar overnachten. Win-win!”, lacht ze.

In Gorinchem helpt Suzanne mee op de agroafdeling. “Ik werk niet aan de echte agroklanten, maar meer die eraan verwant zijn. Ik heb er zelfs een soort van vaste klanten. Gisteren ben ik er toevallig nog geweest.” Er naartoe, in een tijd van toenemende digitalisering? Suzanne: “Oh, maar we hebben nog steeds klanten die niet heel digitaal zijn. Ik heb drie tassen met administratie opgehaald om in te scannen en te kopiëren. Nee, niet op de fiets!”

De vrijheid om thuis te werken

Vijfentwintig jaar Alfa staat er deze maand achter haar naam. De verklaring voor die medewerkerstrouw is kort: “Om de sfeer bij Alfa. Je kunt hier jezelf zijn. Het is niet te formeel. En zeker tegenwoordig heb je de vrijheid om thuis te kunnen werken. Meestal doe ik dat wel een dag per week. Het is fijn om thuis de dingen te doen waarvoor je je moet concentreren. Ik zit in een kantoortuin en het kan weleens druk zijn, al werkt nooit iedereen tegelijk op kantoor.”

Fietsvakantie in de Dolomieten

Thuis heeft ze niet alleen partner Gerard, maar ook drie fietsen. “Ik heb een racefiets en een gravelfiets voor de winter. Voor woon-werkverkeer heb ik een andere fiets.” De racefiets komt in de zomer tevoorschijn voor tochten met de fietsclub. “In principe iedere zondag en als het weer een beetje licht wordt ook op de woensdagavond.” En pas nog een week lang op Mallorca. “Ja, we hebben van de zomer een fietsvakantie gepland, in de Dolomieten. Het is er niet zo hoog als in de Alpen, maar er liggen toch forse bergen. Dat wordt even flink oefenen, want in de winter heb ik te weinig getraind met het slechte weer.”

Suzanne Eerelman

Suzanne Eerelman

Senior assistent accountant

088 2532159 | seerelman@alfa.nl


Meer over Suzanne