Olaf Weima

Olaf Weima

Junior assistent accountant

Mijn naam is Olaf Weima en sinds november 2022 werk ik bij Alfa. Drie dagen per week ben ik werkzaam bij Alfa en daarnaast volg ik twee dagen in de week de opleiding Accountancy aan de HAN in Arnhem. De combinatie van werken en leren is wat mij betreft ideaal, omdat ik de kennis die ik opdoe tijdens mijn studie vaak direct kan toepassen in de praktijk.

In mijn vorige baan verrichte ik vooral werkzaamheden voor ondernemers in de zorgsector. De reden van mijn overstap naar Alfa is de grote diversiteit en uitdaging in de werkzaamheden en klanten. Daarnaast stoppen de werkzaamheden niet als de jaarrekening of administratie af is. Meedenken met de klant op alle vlakken en proberen in de behoeften van de klant te voorzien geven mij een extra drijfveer om elke dag weer vol enthousiasme aan de slag te gaan. Mensen help ik graag en die mogelijkheid krijg ik bij Alfa. 

Ongeacht je functie of hoelang je in dienst bent, betrekt Alfa haar werknemers bij het bedrijf en de bedrijfsvoering zelf. Deze betrokkenheid tezamen met mijn behulpzame collega’s zorgen voor een fijne werkomgeving. Alle werkzaamheden van het vak spreken mij aan, maar momenteel gaat de voorkeur uit naar de fiscale aspecten van de accountancy. In de komende tijd zullen we zien of dat zo blijft.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Het maakt mij niet uit welke sport. Momenteel besteed ik de meeste sporturen aan veld- en zaalvoetbal, maar loop ik ook graag een rondje hard.