Paulien Geertsma

Paulien Geertsma

Junior assistent accountant

In 2017 maakte ik op mijn 35e een carrièreswitch van managementondersteuning naar accountancy. Zoals niet ongebruikelijk in dit vakgebied begon ik meteen in de praktijk en volgde daarnaast een deeltijdopleiding, in mijn geval HBO Accountancy, die ik in augustus 2021 afrondde. Na het eerste jaar van mijn opleiding kwam ik terecht bij Alfa en hier werk ik sindsdien met veel plezier.

Via vrienden had ik Alfa leren kennen als mensgerichte organisatie. Voor mij is het belangrijk dat Alfa een breder doel heeft dan enkel het nastreven van winst. Zichtbare uitingen daarvan zijn het B-corp label en de medewerkersparticipatie. Het is daarnaast ook voelbaar op de werkvloer: collega’s zien naar elkaar om en zijn bereid elkaar te helpen.

Zelf kom ik niet uit een ondernemersmilieu. Het is misschien wel juist daardoor dat het ondernemerschap mij intrigeert en ik daar veel respect voor heb. Financiële verslaglegging en fiscale aangiftes zijn voor ondernemers vaak minder favoriete bezigheden. Ik zet mij graag achter de schermen in om ondernemers, en uiteraard ook andere klanten, daarin zoveel mogelijk te ontzorgen.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten en in beweging of zoek ik juist de rust op met een goed boek.