Salih Adigüzel

Salih Adigüzel

Assistent accountant

In de zomer van 2022 heb ik mijn HBO Accountancy afgerond. Mijn ontwikkeling stopt hier niet, want ik ontwikkel mij nu verder via de Post-HBO AA. Naast mijzelf ontwikkelen door middel van het volgen van opleidingen, leer ik ook graag van mijn collega’s. Door met hen te sparren help ik onze klanten, maar wordt mijn leergierigheid ook gevoed.

Als assistent accountant houd ik mij bezig met het opstellen en analyseren van jaarrekeningen. Aan de klantbeheerder geef ik vervolgens aandachtspunten of mogelijkheden mee om door te nemen met de klant. Je kunt namelijk veel uit een jaarrekening halen. Een jaarrekening vormt een geheel van financiële posten en sommige posten hangen nauw met elkaar samen. Bij een ontwikkeling van een van de posten, zou dat gevolgen moeten hebben voor de posten die daar nauw mee samenhangen. Zijn deze gevolgen niet zichtbaar dan gaat bij mij een alarmbel af en ga ik onderzoeken of dit kan worden opgelost. De ene keer is er een debiteurenprobleem en een andere keer kan het juist noodzakelijk zijn het crediteurenbeleid onder de loep te nemen. De jaarrekening kan ook aanleiding geven om te adviseren over bijvoorbeeld een spaar- en/of pensioenregeling.

De korte communicatielijnen met mijn collega’s ervaar ik als erg prettig en leuk. Door de uiteenlopende conclusies die ik trek op basis van de jaarrekening heb ik ook contact met collega’s van verschillende disciplines. Hierdoor kunnen we de klant optimaal helpen en adviseren.

Naast mijn werk bij Alfa zet ik mij in voor de minderbedeelden in de wereld. Dit doe ik door middel van het verzamelen van pakketten met levensmiddelen die bestemd zijn voor mensen in landen waar armoede of voedselschaarste heerst. Als laatste maar zeker niet onbelangrijk breng ik graag tijd door met mijn twee dochters en mijn levenspartner.