Banner

Nieuw: financieel planner Alfa Ede - Arnhem

14 februari 2023 | Door:  Marian Eizinga - Hanemaaijer

Vanaf 1 januari werkt Marian Eizinga-Hanemaaijer als financieel planner bij Alfa Accountants en Adviseurs Ede-Arnhem. Financiële planning is haar passie, daarnaast is zij een liefhebber van muziek en geschiedenis. Zij herkent zichzelf in Eise Eisinga. Lees hieronder waarom:

Op een zonnige najaarsdag waren wij in het mooie Franeker en bezochten daar het Planetarium van Eise Eisinga. Nee, helaas geen familie… maar ik voel mij wel verwant aan deze slimme en dappere Eisinga.

Eise Eisinga had zichzelf een opdracht gegeven: de mensen inzicht en een juist beeld geven van het zonnestelsel. In die tijd (1774) was er namelijk veel onrust onder de bevolking. Er was voorspeld dat de aarde uit haar baan om de zon zou slingeren en dan zou verbranden. Eise Eisinga gebruikt zijn kennis van de wis- en sterrenkunde en bouwde in zijn eigen woonkamer een planetarium. Nog steeds kunnen wij zijn meesterwerk in Franeker bewonderen!

Eise Eisinga

Het mooie is dat Eise Eisinga steun kreeg van zijn vader en vrouw. Zijn vader zag in zijn zoon dezelfde interesses voor wis- en sterrenkunde. Hij gaf hem de ruimte om wekelijks naar de universiteit van Franeker te gaan. Het studeren deed Eise Eisinga naast zijn werk in het bedrijf van zijn vader en later in dat van hemzelf (wol kammen).

Waarin herken ik nu mij zelf in Eise Eisinga? Allereerst het doorzetten en de roeping om mijn kennis te delen met meerdere mensen, ook buiten mijn vakgebied. Maar ook – en hoe belangrijk – de ruimte krijgen om te leren, je kennis te blijven verdiepen en je te ontwikkelen.

In 2023 is er ook veel onrust. We weten inmiddels dat de aarde niet uit haar baan om de zon zal slingeren. Maar we zijn ongerust of wijzelf niet uit onze baan “gaan slingeren”: we hebben zorgen over de stijgende prijzen, ons pensioen, hoe zit het eigenlijk met mijn testament en is het nu wel of niet verstandig om te gaan beleggen? Daarnaast wordt de regelgeving er ook niet makkelijker op. Er  komt steeds meer op ons af. Dan is het goed om te weten dat er ook in 2023 “Eise Eisinga’s” zijn die hun kennis willen inzetten en willen delen: Financiële Planners.

Wij kunnen inzicht, overzicht én rust geven. Wij helpen bij het in kaart brengen van uw financiële situatie en het plannen van de financiële toekomst. Hierbij kijken wij naar uw persoonlijke situatie en wensen waarbij wij de huidige wet- en regelgeving steeds goed onder de loep nemen. Zo ontstaat er een persoonlijk financieel plan. Samen met een financieel planner kunt u de weg vinden in de complexe, financiële wereld van anno 2023.

Laat ik afsluiten met de tip om eens het mooie Franeker en het Planterium van Eise Eisinga te bezoeken. Neem vervolgens na dit mooie uitstapje even de tijd om uw vragen over uw financiële toekomst op te schrijven. Waar maakt u zich ongerust over? Wat speelt er een tijdje door uw hoofd?

Vanaf 1 januari werk ik als financieel planner bij Alfa Accountants en Adviseurs in Ede. Kom gerust eens langs voor een bezoekje aan ons nieuwe kantoor en een vrijblijvend gesprek met mij. Ik zie en spreek u graag!

Marian Eizinga - Hanemaaijer

Marian Eizinga - Hanemaaijer

Financieel planner

088 2531669 | meizinga@alfa.nl


Meer over Marian