Banner

Alfa Bennekom verhuist einde van dit jaar naar Ede

5 juli 2022 | Door:  Kees Cuperus

Voor de bijna veertig medewerkers zal het even wennen zijn: de verhuizing van de Acacialaan 2 in Bennekom naar de Keesomstraat 11 in Ede. Het huidige pand is een van de oudste die Alfa rijk is. Sinds 1975 zijn we er gevestigd, toen nog onder de naam CBTB. Met de groei van het kantoor en de toenemende duurzaamheidsambities van Alfa is een verhuizing naar een modernere vestiging onontkoombaar. Dat gebeurt nog dit najaar.

Het gebouw aan de Acacialaan in Bennekom is in 1952 gebouwd in opdracht van de toenmalige Boerenleenbank. Ook Kees Cuperus gaat er goede herinneringen aan bewaren. “Het is een sfeervol pand, een pand met charme. En de vriendelijkheid van het dorp Bennekom gaan we zeker missen. Maar het gebouw is te klein en de indeling is niet meer van deze tijd. Medewerkers moeten ook comfortabel kunnen werken”, zegt de directievoorzitter van de Alfa-vestigingen in Bennekom en Arnhem.

Ook uit duurzaam oogpunt ontstond bij Alfa de wens om te verhuizen, maar dan wel in de directe omgeving van Bennekom. Die nieuwe locatie wordt de Keesomstraat 11 in Ede, nagenoeg pal aan de A12 en straks voorzien van energielabel A. Het kantoor moet ruimte gaan bieden aan de ongeveer veertig medewerkers die Alfa Bennekom nu telt.

Hybride werken
Al is het niet de verwachting dat alle medewerkers ook daadwerkelijk elke dag op kantoor te vinden zijn. Alfa is een werkgever die het hybride werken stimuleert. Daarom wordt de nieuwe vestiging op de toekomst gericht, met meer mogelijkheden voor medewerkers en klanten om elkaar te ontmoeten. Kees: “Er komt een restaurant waar medewerkers kunnen samenkomen en we klanten goed kunnen ontvangen. Voor wie rustig wil werken zijn er stilteplekken en bellen of videobellen kan ongestoord in een van de cabines met dit doel.”

Duurzaamheidsadvisering speerpunt
De groei die Alfa doormaakt is ook in Bennekom merkbaar. Anders dan landelijk het geval is, werken de medewerkers in deze vestiging uitsluitend voor opdrachtgevers in het midden- en kleinbedrijf. Agrarische klanten zijn welkom in Barneveld. Ook in Ede blijft Alfa straks een full-service kantoor, met alle diensten onder één dak. “Al is duurzaamheidsadvisering wel een speerpunt in ons kantoor. De wereld verandert, maar nog niet iedere ondernemer is ermee bezig. Daarom gaan we actief met klanten in gesprek om hen voor te bereiden op de toekomst.”

Als ‘duurzaamste accountant van Nederland’ nemen we daar graag het voortouw in. Om die reden zijn we nauw betrokken bij de Regio Foodvalley Circulair, dat vernieuwende stappen zet richting een circulaire economie. Meer informatie over de datum van verhuizing van Bennekom naar Ede volgt over enkele weken.

Kees Cuperus

Kees Cuperus

Directievoorzitter

088 2531650 | ede@alfa.nl


Meer over Kees