“Mijn specialisme is bedrijfsontwikkeling en indien nodig het bijbehorende financieringsplaatje. Naast adviseur ben ik ook nog klantbeheerder bij Alfa geweest, zodat je ook andere kennis opdoet; fiscaal bijvoorbeeld. Het is dus adviseren op een breed terrein. Van een financiering voor de aankoop van tien hectare grond tot een bedrijfsverplaatsing van een agrarisch bedrijf, van een bedrijf dat financieel moeilijk zit tot de toe- of uittreding van een vennoot in een bedrijf. Het is divers, een heel breed spectrum, maar het is ook het mooie van dit werk.

Hoe het ideale bedrijf er over tien jaar uitziet, kan niemand voorspellen. Voor de één zal het schaalvergroting zijn, de ander kan op deze schaal door. Het is maar net: wat past bij jou als ondernemer? Dat is nu het leuke, om ondernemers die spiegel voor te houden. Met onze dienstverlening kunnen we die agrarische ondernemer steeds meer ontlasten. Vroeger werd je boer omdat je boer wilde worden. Tegenwoordig moet je daar meer opleiding én ondernemerschap voor hebben. En daarom zie je dat ondernemers steeds meer een beroep doen op adviseurs zoals wij.”


Recente artikelen van Ariean

Najaarslezing 2021

Najaarslezing 2021

4 oktober 2021

"Omgaan met veranderingen in je omgeving". Er is de afgelopen periode veel op je af gekomen als ondernemer. Wij praten je tijdens de najaarsbijeenkomst graag bij!

Geslaagde bedrijfsverplaatsing bij familie Kant uit Babyloniënbroek

Geslaagde bedrijfsverplaatsing bij familie Kant uit Babyloniënbroek

14 december 2020

In 2018 zijn we betrokken geraakt bij de bedrijfsverplaatsing van de familie Kant uit Babyloniënbroek.

Hoe bepaal je de bedrijfsovernamesom van een agrarisch bedrijf?

Hoe bepaal je de bedrijfsovernamesom van een agrarisch bedrijf?

30 juli 2020

Welke uitgangspunten zijn van invloed bij het bepalen van een bedrijfsovernamesom en hoe zorg je ervoor dat zowel de overdrager als de voorzetter van het bedrijf tevreden zijn?

Van afwijzing tot financiering van de nieuwe stal

Van afwijzing tot financiering van de nieuwe stal

29 mei 2019

Regelmatig spreek ik ondernemers die hun groei ambitie bij de bank niet of zeer moeizaam gefinancierd krijgen, zoals ook laatst. Een melkveehouder belde mij met de mededeling dat hij van zijn huisbankier een afwijzing had ontvangen voor de bouw van een nieuwe stal.

Is extensiveren een strategie voor jou?

Is extensiveren een strategie voor jou?

28 juni 2018

In de nieuwe uitgave van Cijfers die Spreken is een uitgebreide analyse gemaakt van de verschillen tussen een intensieve en extensieve bedrijfsvoering in de melkveehouderij. Uit de analyse blijkt dat de technische resultaten op een intensief melkveebedrijf beter zijn maar dat extensieve bedrijven per 100 kg melk financieel beter scoren.