Banner

'KEEK' bracht nieuwe inzichten tijdens de tweede avond van de Alfa Business Academy

17 mei 2024 | Door:  Jelena Bajic

Op donderdag 16 mei vond de tweede bijeenkomst van de Alfa Business Academy plaats. Onder leiding van dr. Alex Klein kregen de ondernemer uiteenlopende inzichten rondom het thema 'strategisch management'. Alex heeft ons hierbij inzicht gegeven in de KEEK-methode. 

De docent van deze avond, Alex Klein, is een veelgevraagd spreker met een prachtig cv, met onder andere functies als commercieel directeur van de glasfabriek in Leerdam en financieel directeur van een internationale beveiligingsorganisatie. Naast spreker, onderzoeker en auteur, is Alex docent op Nederlandse en buitenlandse universiteiten in bedrijfskundige vakgebieden. Daarnaast wordt hij ook regelmatig ingezet als energetisch heelmeester. 

Alex begon de avond door de groep mee te nemen in de betekenis van het woord 'strategie'. Alex: "Strategie zijn de stappen die je moet nemen om te komen waar je komen wilt." Hierbij is het van belang om te kijken naar het verleden, het heden en de toekomst. Wat is nou jouw stip aan de horizon? En wat heb je nodig om daar te komen? Het kan natuurlijk zo zijn dat het in één keer goed gaat, maar een beetje tegenwind op weg naar het bereiken van je doelen hoort er nou eenmaal bij. 

Heb je eenmaal je stip aan de horizon bepaald? Dan kan je je doelen gaan vaststellen. Alex heeft ons hierbij inzicht gegeven in de KEEK-methode: 

K - waliteit - doe het in één keer goed
E - effectifiteit - stel je doelen vast en bereik deze
E - fficiëntie - kan dat met minder middelen?
K - ostenbewust - kan het goedkoper? 

"Stilstaan is achteruitgaan, behalve als het om reflectie gaat"

Reflecteren is van essentieel belang om stil te staan bij wat je doet en of dit bijdraagt aan het behalen van jouw doelen.  Alex nodigde de groep ondernemers uit om goed na te denken over hun stip aan de horizon. Waar sta je voor als bedrijf? Waar ga je voor? Hoe kan je dit bereiken? En als dat duidelijk is, hoe krijg je je medewerkers hierin mee? Al met al een geslaagde avond met veel informatie en belangrijke inzichten die de ondernemers aan het denken hebben gezet. 

 Op 6 juni staat de volgende bijeenkomst op de planning. Op deze avond zal  drs. Hinrich Slobbe meer vertellen over Financieel Management. De Alfa Business Academy

Wil jij meer uit jezelf, je personeel en je bedrijf halen? Waardevolle kennis opdoen, delen en toepassen?  Even weg uit de waan van de dag en weer écht focus krijgen? Dan is de Alfa Business Academy misschien iets voor jou. In acht masterclasses nemen acht inspirerende docenten je mee op reis langs acht belangrijke pijlers van een bedrijf. De Alfa Business Academy organiseren wij in samenwerking met de Coöperatie Fabriek. 

Dit jaar is de Alfa Business Academy al gestart. Wil je meer weten over de Alfa Business Academy en erbij zijn bij de volgende editie? Lees dan verder via onderstaande button.

Meer over de Alfa Business Academy

Jelena Bajic

Jelena Bajic

Secretaresse | PR & Marketing

088 2531998 | jbajic@alfa.nl


Meer over Jelena