Banner

PAS-melding legaliseren voor 14 augustus

23 juli 2020 | Door:  Nils Huisinga

Heb je tussen 2015 en 2019 een PAS-melding voor je bedrijf gedaan en wil je deze PAS-melding legaal houden? Dan is het belangrijk dat je dit voor 14 augustus aangeeft bij RVO. Als het goed is, heb je daarover een mail ontvangen via de overheid met als onderwerp ‘Legaal houden van PAS-melding’. Minister Schouten heeft toegezegd om de ontstane situatie, als gevolg van de PAS-uitspraak op 29 mei 2019 van de Raad van State, te willen legaliseren. Wij willen alle Alfa-klanten die in bovengenoemde periode een PAS-melding hebben gedaan en/of een mail hebben ontvangen, vragen om voor 1 augustus te schakelen met hun eigen Alfa-adviseur.

Een grote groep bedrijven heeft in het verleden een PAS-melding gedaan op grond van de wet. Dit hebben ondernemers zelf geregeld of via een adviseur laten lopen. Ondanks de juiste melding heeft de rechter onlangs  een streep gezet door de wet. Bedrijven met een PAS-melding zitten nu zonder vergunning en worden mogelijk gelegaliseerd. Daarom is actie vereist.

Schakel voor 1 augustus met je Alfa-adviseurs

Minister Schouten heeft opdracht gegeven om de PAS-melders een mail te sturen om te controleren of hun melding moet worden omgezet naar een vergunning. Ben je klant bij Alfa en heb je een mail ontvangen, dan willen we je vragen om contact op te nemen met je Alfa-adviseur. In enkele gevallen hebben wij, als adviseur, de mail ontvangen. Op deze mail kunnen wij niet zonder je machtiging inhoudelijk reageren. Ook ontbreken in de mail relevante gegevens, waardoor wij geen koppelingen kunnen maken met de betreffende bedrijven. Daarom hebben we graag met jou contact voor 1 augustus.

Ook als je in de periode 2015-2019 een PAS-melding hebt aangevraagd maar geen mail hebt ontvangen, willen we je vragen om voor 1 augustus te schakelen met je Alfa-adviseur.

Goed om te weten: vanuit Alfa hebben wij de overheid een bericht gestuurd met de vraag om de gestelde datum van 14 augustus te verlengen. Echter op dit moment hebben wij hierop nog geen reactie ontvangen.

Meer informatie

Heb je naar aanleiding van bovenstaand bericht vragen? Neem dan contact op met je eigen Alfa-adviseur.

Nils Huisinga

Nils Huisinga

Bedrijfskundig adviseur

088 2531987 | nhuisinga@alfa.nl


Meer over Nils