Banner

Ondernemer in beeld: BetuwTech

20 juli 2022 | Door:  Marlon Dusselaar

“Het liefste wil ik er geen personeel meer bij”

Hij heeft, zegt hij eerlijk, ‘nooit de ambitie gehad om voor zichzelf te beginnen’. Toch is diezelfde Jarno Redelijkheid inmiddels een succesvolle onderneming rijk: BetuwTech, samen met compagnon Eelco Knoppers. Zeventien medewerkers telt het bedrijf inmiddels, en dat moeten er niet veel meer worden. “Zoals het nu gaat, gaat het goed.”

Er wordt gewerkt aan De Chamotte 22 in Geldermalsen. “We zijn het pand wat aan het renoveren en er komt meteen een meter of vier naast. We hadden kantoorruimte te weinig.” In veertien jaar tijd is BetuwTech gegroeid tot het bedrijf dat het nu is: specialist in ventilatie- en brandmeldsystemen, inclusief beheer en onderhoud. Ook onderwaterverlichting voor zwembaden is erbij gekomen. Het zijn specialisaties die niet veel andere bedrijven in huis hebben. Reden waarom Jarno en z’n medewerkers er regelmatig op uit trekken naar opdrachtgevers in België. “Alleen met Duitsland zijn we gestopt. De veiligheidsregels verschillen daar per provincie en je moest ook je materiaal uit Duitsland halen. Uiteindelijk was er op een klus niets meer te verdienen.”

Vanuit huis begonnen

Tot 2008 is hij als elektricien in dienst van een onderhoudsbedrijf, gespecialiseerd in brandveiligheidsinstallaties. “Maar dat liep niet echt goed. ‘Begin voor jezelf’, was het advies van een klant. Maar die ambitie had ik helemaal niet. Samen met Eelco, toen mijn collega, heb ik het toch gedaan. We zijn in 2009 echt begonnen, vanuit huis in Buurmalsen. In de schuur hebben we de materialen gezet en de woonkamer is kantoor geworden.” Niet veel later begint BetuwTech met het zelf bouwen van besturingskasten voor brandbeveiligingsinstallaties. “Toen was de vraag van klanten: wie gaat die installaties onderhouden? Zo is er steeds meer bijgekomen en leveren we nu een compleet pakket.”

Mee naar opdrachtgevers

Zelf werkt hij nog ‘gewoon’ mee in de uitvoering. Jarno: “Ik heb het twee jaar geprobeerd om op kantoor te zitten. (Lachend) Maar dan heb je toch niet het idee dat je aan het werk bent. Sindsdien ga ik weer mee naar opdrachtgevers toe. De ene dag ga ik met de één mee, de volgende dag met de ander. Het is toch een stukje kwaliteit dat je toevoegt. En de personeelsleden waarderen het als de baas gewoon meewerkt.” Compagnon Eelco heeft ook niet veel kantoorzitvlees. “Hij is ook veel bij opdrachtgevers aan het werk. Hij is een echte techneut, zoekt dingen uit, bereidt projecten voor en lost problemen bij een klant op als die er zijn. Op locatie of telefonisch.”

Meegroeien in expertise

De brandmeldinstallaties van BetuwTech functioneren vooral in parkeergarages. Daar worden hoge eisen aan gesteld. Zo’n installatie moet gedurende zestig minuten een tienvoudige ventilatiecapaciteit blijven behouden als er brand uitbreekt. Wel is BetuwTech qua expertise meegegroeid met de steeds groter wordende projecten. “Je moet aan steeds meer veiligheidsregels voldoen. Ik heb de opleiding Projecteringsdeskundige Brandmeldinstallaties gevolgd. Dan mag je installaties ontwerpen en projecteren. Als bedrijf moet je minimaal één iemand in dienst hebben die deze opleiding heeft gevolgd. En we hebben meerdere medewerkers die Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties zijn.”

Niet zitten te vergaderen

Voor iemand die nooit ‘eigen baas’ wilde worden is het met zeventien personeelsleden wel een keer welletjes, zegt hij. Jarno: “Het liefste wil ik er geen personeel meer bij. Ik hoef niet zo nodig verder te groeien. Zoals het nu gaat, gaat het goed. Ik ben zelf ook nog volop bij het werk betrokken. Ik moet er niet aan denken dat ik straks boven in het kantoor alleen maar zit te vergaderen.”

Boekhouder in het dorp

Sinds twee jaar zijn Jarno en Eelco klant bij Alfa, in Dodewaard. Of beter gezegd: wéér klant bij Alfa. “We zijn in het begin bij Alfa opgestart, maar we zijn vervolgens naar een boekhouder in het dorp gegaan. Maar met zeventien man personeel doe je dat niet meer. En onze boekhoudsystemen liepen ook niet parallel. Klantbeheerder Lennert Bruil belde af en toe nog, hij vertelde dat Alfa mogelijkheden heeft om online mee te kijken in onze boekhouding. En uiteindelijk leek het ons makkelijker ook, alle specialismen onder één dak.”

‘Alles loopt goed’

Want met inbreng van Alfa is er in twee jaar tijd al veel gebeurd. Van de opzet van een eigen vastgoed-BV tot en met het screenen van huurcontracten voor schuren die Jarno zelf verhuurt. “Alles loopt. En alles loopt goed. Het enige wat nog moet gebeuren is dat er vanaf juli elke maand iemand van Alfa een dag bij ons op kantoor komt zitten, om ons extra te ondersteunen. Dat is door corona nog niet van de grond gekomen, maar nu gaan we ook daarmee beginnen.”

Marlon Dusselaar

Marlon Dusselaar

Directiesecretaresse

088 2531761 | mdusselaar@alfa.nl


Meer over Marlon