Banner

Hoe scoort Alfa op de meetlat van internationale vrouwendag?

3 maart 2020 | Door:  Annemiek Pelle

Eén dag in het jaar is er extra aandacht voor de verschillen die er nog altijd zijn tussen mannen en vrouwen in de samenleving. In veel landen is 8 maart internationale vrouwendag. Het initiatief dateert van begin vorige eeuw. Toen staakten vrouwen in Amerika om te protesteren tegen de arbeidsomstandigheden in textielfabrieken. Sindsdien is er veel veranderd. Bij veel bedrijven en organisaties krijgen vrouwen meer kansen. Zéker bij Alfa, constateren Monique Bieleman en Hannie Versteegh.

“Voor mijn gevoel is het in mijn ontwikkeling bij Alfa nooit een belemmering geweest dat ik vrouw ben”, zegt Monique Bieleman van kantoor Nijverdal. Als senior fiscaal adviseur en coördinator van het fiscaal-juridisch team werkt zij vier dagen per week. Ook senior klantbeheerder Hannie Versteegh van kantoor Dodewaard werkt parttime. “Zo’n dertig uur per week. Daar is eigenlijk nooit discussie over geweest.” Monique en Hannie zijn niet de enige vrouwen in de 1000-koppige Alfa-organisatie die én minder werken én hogerop zijn gekomen. 

In 2003 begon zij bij Alfa als junior belastingadviseur. Een parttimefunctie was een paar jaar terug geen probleem om vanuit haar rol van senior belastingadviseur verder door te groeien. “We hebben gesproken over mijn groeipad en mijn ambities voor verdere ontwikkeling. Wilde ik adviseur worden of ging ik mij richten op managementtaken? Honderd procent managen wilde ik niet. Wel heb ik er als coördinator van het fiscaal-juridisch team wat managementtaken bij gekregen. Het is meer een organisatorische rol. Dat betekent minder tijd bij de klant, maar het is voor mij de afwisseling die het mooi maakt.”

Accountancyverantwoordelijke

Accountant Hannie Versteegh doorliep al een hele carrière voor zij vijf jaar terug bij Alfa senior klantbeheerder werd. “Ik heb bijna altijd in de accountancy gewerkt. Alfa zag potentie in mij. Ik heb veel kansen gekregen om mijzelf verder te ontwikkelen. Al vrij snel na indiensttreding kreeg ik er verantwoordelijkheden bij. Ik ben nu accountancyverantwoordelijke voor ons kantoor, ik bewaak de kwaliteit van het vakgebied.”

Masterfase

Beide medewerksters namen deel aan de Masterfase van Alfa, een intern opleidingstraject van twee jaar tijd dat deel uitmaakt van de Alfa Academie. Centraal daarin staat de ontwikkeling van het leiderschap. Hannie: “Het is een traject voor potentials binnen Alfa, mensen van wie wordt verwacht dat het de vaandeldragers van de Alfa-cultuur worden. Ik ben bijna 57 jaar, daarom was ik vereerd dat ik ervoor gevraagd werd. Het is heel bijzonder dat ik op deze fase in mijn carrière die kans krijg.”

Leidinggevende kwaliteiten

“Ook ik wilde het graag”, zegt Monique, “omdat ik in de fase zat dat ik iets meer managementtaken wilde. Ik heb in die Masterfase echt een stap gemaakt. Met name mijn leidinggevende kwaliteiten heb ik verder ontwikkeld. Je leert veel over persoonlijke motivatie, werkstijl, de omgang met collega’s en klanten en verschillende manieren van leiding geven. Ik weet niet of ik dingen nu heel anders doe, maar ik denk wel beter na over de invloed die ik uitoefen op kantoor.”

Hannie: “In de Masterfase ben je bewust bezig met zelfreflectie. Dan worden bepaalde patronen ineens duidelijk. In je dagelijks werk ben je niet met dat soort zaken bezig. Het was een heel leerzaam traject. Nee, doorgroeien naar een andere functie is niet per se het doel. Het zou kunnen dat ik nog verder doorgroei binnen kantoor. Ik zie voor mezelf wel een rol weggelegd om kartrekker te zijn in de projecten die binnen Alfa nog op stapel staan.”

Leerdag voor alle medewerkers

Los van de Masterfase is persoonlijke ontwikkeling voor iedere Alfa-collega - man of vrouw - een vast agendapunt. Hannie: “De wereld om ons heen verandert. Wij moeten mee, ook met de technische ontwikkelingen. Dat vraagt veranderingsbereidheid. Je bent jaarlijks al verplicht om een aantal studie-uren te maken, ongeacht waar je werkt. Wat ik heel positief vind bij Alfa is de jaarlijkse leerdag voor alle werknemers, van secretariaat tot Raad van Bestuur. Je hebt de vrijheid om je eigen programma voor die dag samen te stellen. Het is een heel breed aanbod. Wat ik het afgelopen jaar vooral heb gewaardeerd was de speciale masterclass voor vrouwen. In een soort theatercollege werd met veel humor verteld waar je als vrouw in een mannenwereld tegenaan kunt lopen. Heel herkenbaar. Dat vind ik toch wel heel bijzonder, dat een werkgever het lef heeft om zo’n masterclass aan te bieden.”

Bijeenkomsten voor vrouwelijke ondernemers

Monique: “Uitgeleerd ben je nooit. Je moet sowieso je vaktechniek bijhouden, al is het vaktechnische deel niet mijn uiteindelijke ambitie. Als ik nog steeds dezelfde dossiers zou moeten behandelen als tien jaar terug, word ik niet blij. Ik moet af en toe iets nieuws doen. Omgaan met mensen en met acquisitie bezig zijn zit meer in mij. Daar ben ik in die twee jaar Masterfase wel achter gekomen. Daarom geef ik nu onder andere veel lezingen.”

Ook Hannie krijgt de kans om buiten haar eigenlijke werk andere initiatieven te nemen - voor vrouwen nog wel. “We zijn begonnen met bijeenkomsten voor vrouwelijke ondernemers. Je ziet op de reguliere netwerkbijeenkomsten voor een groot deel mannen. Met vrouwen heb je een andere dynamiek. De tweede editie in november was een groot succes. We willen ermee doorgaan.”

Goed pakket arbeidsvoorwaarden

Met andere woorden, internationale vrouwendag is aan een ‘ideale’ organisatie als Alfa niet besteed? Monique: “Er zijn nog wel verbeterpunten. Ik zie dat er toch nog veel fulltime wordt gewerkt. Dat houdt sommige vrouwen misschien wel tegen. Bij mij was het geen probleem.”

Hannie: “Bij ons werken ook mannen in deeltijd. Iedereen krijgt dezelfde kansen. Ik denk dat Alfa een heel goed pakket arbeidsvoorwaarden heeft. Ook met faciliteiten om thuis te kunnen werken. Met de digitale middelen ben je toch wel bereikbaar of je kun je even je mail checken. Ik ben een avondmens, ik stuur rustig ‘s avonds nog een appje.”

DFK International

Alfa werkt samen met DFK International . Onder de vlag van dit internationale samenwerkingsverband werken 220 accountants- en adviesorganisaties in 92 landen samen bij grensoverschrijdende bedrijfsverkopen of bedrijfsovernames. In het kader van internationale vrouwendag ondersteunt DFK een project in Colombia ‘Stay In School’. Hierbij krijgen kinderen gratis onderwijs terwijl ze herstellen van ondervoeding. Ook Alfa heeft hier een financiële bijdrage aan geleverd.

Annemiek Pelle

Annemiek Pelle

Marketing en Communicatie

088 2531035 | apelle@alfa.nl


Meer over Annemiek