Banner

Gelderse loonwerkbedrijven kunnen subsidie krijgen

6 augustus 2018 | Door:  Elise van Os

Investeer je als loonwerkbedrijf in bodemverbetering of in het voorkomen van uitspoeling van middelen? Dan kun je vanaf 1 oktober 2018 tot en met 31 maart 2019 in Gelderland subsidie aanvragen. Maar denk erom: het principe 'wie het eerst komt, het eerst maalt' is van toepassing.

De provincie heeft een lijst gepubliceerd met investeringen die in aanmerking komen voor subsidie. Voor loonwerkbedrijven gaat het om investeringen die bijdragen aan bodemverbetering en de uitspoeling van nutriënten en gewasbeschermingsmiddelen voorkomen. Het budget voor de provincie is € 1.000.000. Als het budget op is, worden er geen subsidies meer verleend.

Subsidie loonwerkbedrijven: waar kun je op rekenen?

Over de subsidiale kosten wordt 40% subsidie toegekend tot een maximum van € 20.000. De subsidiale kosten moeten minimaal € 10.000,- bedragen. Per kalenderjaar mag je één aanvraag voor subsidie indienen. Je kunt dus twee aanvragen indienen, één in 2018 en de ander in 2019. Per aanvraag mag je meerdere investeringen doen.

Let op!

Let erop dat je voor de subsidieaanvraag nog geen opdracht verstrekt aan de leverancier. Het alternatief is dat je uitdrukkelijk in de opdracht vermeldt dat de opdracht niet geldig is indien geen subsidie wordt verstrekt. Wij adviseren je nog geen handtekening te zetten, voodat de aanvraag is ingediend bij de provincie.

Binnen 13 weken na de subsidieaanvraag valt de beslissing of de subsidieaanvraag is toegekend. Nadat je de beslissing van de provincie binnenkrijgt, heb je nog 18 maanden de tijd om de investering daadwerkelijk te realiseren.

Vraag Alfa subsidieadvies!

Benieuwd naar wat wij kunnen betekenen voor jouw subsidieaanvraag? Of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met bedrijfskundig adviseur Elise van Os.

Elise van Os

Elise van Os

Bedrijfskundig adviseur

088 2531782 | evanos@alfa.nl


Meer over Elise