Banner

Even voorstellen... Nick Goedhart

30 mei 2024 | Door:  Marlon Dusselaar

Nick Goedhart is in november 2022 bij ons gestart als stagiair, inmiddels is hij mede-eigenaar.  Een mooi moment om hem te vragen naar zijn ervaringen bij Alfa.

Je bent in november 2022 bij ons gestart als stagiair, welke opleiding volg je en hoe was deze periode?
“Ik volg de opleiding accountancy aan de Avans Hogeschool in Den Bosch en zit nu in het vierde jaar. Ik heb in mijn stageperiode een prettige tijd gehad bij Alfa. Zo heb ik me goed kunnen ontwikkelen en veel kunnen leren van mijn collega’s. Hiernaast werd ik goed begeleid in de onderdelen waar ik minder ervaring in had. Ik kijk met veel plezier terug op mijn stageperiode bij Alfa in Dodewaard.”

In april 2023 heb je je stage afgerond en ben je bij Alfa gebleven als oproepkracht, naast je studie. Waarom heb je hiervoor gekozen?
“Ik heb hiervoor gekozen, omdat Alfa mij volop liet ontwikkelen in wat ik leuk vind om te doen. Mijn grootste drijfveer is het leren van nieuwe dingen en het verder ontwikkelen van mijn kennis. Alfa gaf mij hier de kans voor én – nog belangrijker – had ook vertrouwen in mij dat ik dit waar kon maken. Om deze reden ben ik na mijn stage gebleven bij Alfa, maar natuurlijk ook door de gezellige collega’s!”

En sinds april 2024 heb je een vast contract en ben je dus mede-eigenaar van Alfa. Welke functie heb je nu en welke werkzaamheden horen hierbij?
“Ik ben nu werkzaam als assistent-accountant. De werkzaamheden die ik doe zijn het samenstellen van jaarrekeningen en het boeken van administraties.”

Wat vind je het leukste aan je werk?
“Het leukste aan mijn werk vind ik het ondersteunen van de ondernemer en samen te groeien naar een nog mooiere toekomst. Elke dag brengt een andere uitdaging met zich mee, waardoor ik steeds zoek naar de beste oplossing voor alle partijen. Een beetje zoals een puzzel die door de verschillende stukjes één harmonieus geheel vormt. Het oplossen van deze puzzels, daar krijg ik energie van!"

Je hebt een behoorlijke groei doorgemaakt de afgelopen 1,5 jaar, waar ben jij het meest trots op?
"Waar ik het meest trots op ben is dat ik niet alleen mezelf heb kunnen laten groeien, maar ook de mensen om mij heen. Ik vind het belangrijk dat ik me niet alleen ontwikkel, maar ook de mensen in mijn directe omgeving, want we doen het uiteindelijk samen."

Wat is typisch Alfa?
"De open houding en de betrokkenheid bij de klant zijn voor mij typisch Alfa. Mijn beleving is dat Alfa echt als sparringpartner naast de ondernemer wil staan en zich niet verheven voelt boven de ondernemer. Deze filosofie neemt Alfa ook mee naar haar medewerkers, door hen onderdeel te maken van het team en hen te helpen zichzelf te ontwikkelen."

Wie ben jij buiten Alfa?
"Buiten Alfa ben ik rustig, maar avontuurlijk. Ik hou van reizen naar verschillende landen om zo meer te leren over de cultuur en het leven in andere landen. Daarnaast hou ik er van om nieuwe ervaringen op te doen, hoe gek ze ook kunnen zijn. Verder geniet ik vooral van het leven!"

Wat zijn je plannen voor de toekomst?
"Als ik de opleiding HBO Accountancy heb afgerond, ga ik verder studeren met als doel de AA-titel te halen. Voorlopig blijf ik dus nog studeren en me op diverse vlakken ontwikkelen bij Alfa. Daar krijg ik gelukkig alle ruimte voor!"

(links Eric Knipping, rechts Nick Goedhart)

Marlon Dusselaar

Marlon Dusselaar

Directiesecretaresse

088 2531761 | mdusselaar@alfa.nl


Meer over Marlon