Banner

Even voorstellen... Jos Janssen

4 april 2019 | Door:  Marlon Dusselaar

Op 1 maart 2019 is ons team in Dodewaard versterkt met senior fiscaal adviseur Jos Janssen. Lees hieronder het kennismakingsinterview met Jos.

Jos, allereerst van harte welkom bij Alfa! Kun je aangeven waarom je voor Alfa hebt gekozen?
Het is een bewuste keuze van mij, omdat Alfa voor mij een organisatie is waarin de ondernemer én zijn gezin centraal staat.
Een organisatie die zo is georganiseerd dat optimaal kan worden ingesprongen op de zaken die lokaal spelen.

Dat is een heldere overweging, de mens staat inderdaad centraal bij Alfa. Wat is jouw achtergrond? Zo leren we ook jou als mens kennen.
Ik ben een Brabantse boerenzoon, jongste uit een groot gezin, en ik ben altijd heel betrokken gebleven bij het boerenbedrijf. Na mijn studie ben ik gaan werken als sociaal economisch voorlichter bij de toenmalige landbouworganisatie NCB. Daar heb ik tien jaar gewerkt en geleerd om vanuit de praktijk te kijken naar zaken die spelen op het boerenerf.
Doordat ik daar in verschillende regio’s heb gewerkt heb ik geleerd dat de stijl van ondernemen ook zeer sterk bepaald wordt door regionale invloeden, noem het volksaard, maar ook door de kansen en mogelijkheden die een gebied bieden. 
Vertrekpunt voor mij zijn altijd de kansen en mogelijkheden, en nadrukkelijk niet de onmogelijkheden.

Fijn dat je zo positief ingesteld bent, dat is een prettige eigenschap! Wanneer heb je de overstap naar de accountancy gemaakt?
Op het moment dat het landschap van de landbouworganisaties door fusies en herstructurering van haar dienstverlening wijzigde, heb ik er voor gekozen om de overstap te maken naar de accountancy. Aanvankelijk als agrarisch bedrijfsadviseur, die met name bezig was met bedrijfsopvolging, en later na het doorlopen van o.a. de opleiding Master Belastingadviseur van de RB, als belastingadviseur.
Een boeiende periode waarin ik voor mijzelf weer belangrijke stappen heb kunnen zetten qua praktijkervaring en opleiding.
In verband met de overstap naar de accountancy ben ik vanuit het zuiden naar het oosten van Nederland verhuisd. Uiteindelijk ben ik een aantal jaren geleden met mijn vrouw en kind neergestreken in Gelderland.

En nu heb je de stap gezet om in Dodewaard en omgeving de ondernemers verder te helpen. Hoe ga je dat doen? 
Ik ben gestart bij een prachtige organisatie waarin de ondernemende mens centraal staat, met enorm veel kansen en mogelijkheden die ik samen met collega’s en klanten wil invullen en waarmaken.
Ik stel mij ten doel om als praktijkman, samen met mijn collega’s te werken aan het realiseren van de wensen en doelen van onze klanten.
Het begint daarbij altijd met mensen en de kansen en mogelijkheden die zij hebben vanuit hun situatie en omgeving.
Oplossingen waar wij aan werken moeten maatwerk zijn waarin alle zaken, fiscaal, juridisch, bedrijfskundig, financieel et cetera, samen komen en kloppen.  

Ik hoop samen met de ondernemer en voor de ondernemer, te werken aan het realiseren van de doelen van de ondernemer en zijn gezin!

Als ik dit enthousiasme zo hoor dan komt dit helemaal goed! Heel veel werkplezier bij Alfa! Dankjewel voor dit gesprek.

Telefoon   : 088-2531790
Mail             : jjanssen@alfa.nl

 

Marlon Dusselaar

Marlon Dusselaar

Directiesecretaresse

088 2531761 | mdusselaar@alfa.nl


Meer over Marlon