Banner

Emissiebeperkende maatregelen in de kalverhouderij

17 mei 2019 | Door:  Eric Beindorff

Nieuwbouw of renoveren; uitbreiden met of zonder emissiebeperking? Binnen de vleeskalverhouderij word je voor deze keuzes geplaatst. En hoe maak je dan de juiste keuze?

Luchtwassers

Uitbreiden van het aantal plaatsen kan vaak alleen maar als er emissie beperkende maatregelen zijn genomen: lees “het plaatsen van een luchtwasser”.

Op een praktijkbedrijf in Noord-Brabant zijn onderzoeken gedaan naar andere emissie reducerende maatregelen. Het wachten is op het eindrapport wat medio mei zou moeten verschijnen.

Welzijnsvloeren

Een andere keuze is het type roostervloer:

Subsidie

In het najaar 2019 gaat de subsidieregeling voor luchtwassers en roostervloeren weer open. Na ontvangst van de ter beschikking stelling van de subsidie heb je twee jaar de tijd om keuzes te maken en investeringen te doen.

Alfa tips

Denk bij een investering in een luchtwasser of een welzijnsvloer ook aan de Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV) stal. Een MDV-stal kan je enorme fiscale voordelen bieden. Hierbij is het van belang om op tijd te beginnen zodat je onderbouwd met de aanvraag aan de slag kan.

Alfa is dichtbij

Wil je weten wat de specialisten van Alfa voor jou kunnen betekenen bij het maken van keuzes in investeringen en subsidiemogelijkheden? Neem dan contact op met het dichtstbijzijnde kantoor van Alfa Accountants en Adviseurs en bespreek wat de mogelijkheden kunnen zijn. Lees hier meer over de vleeskalverhouderij.

Eric Beindorff

Eric Beindorff

Klantbeheerder

088 2531754 | ebeindorff@alfa.nl


Meer over Eric