Banner

Bijeenkomst intekenen percelen nieuw GLB 2023

28 februari 2023 | Door:  John Daalhuizen

De huidige betalingsrechten zijn vervallen per 2023. Je ontvangt nu een basispremie op elke subsidiabele hectare die je in gebruik hebt, inclusief landschapselementen zoals sloten. Daarvoor moet je aan bepaalde voorwaarden, de zogenaamde conditionaliteiten, voldoen. Bovenop de basispremie kun je een extra vergoeding ontvangen door te kiezen uit een lijst van ruim 20 eco-activiteiten die bijdragen aan de duurzaamheidsdoelen. 

Om de basispremie in het nieuwe GLB te ontvangen, moet je voldoen aan de conditionaliteiten. Dat zijn normen en eisen die volgen uit verschillende wetgeving. Daaronder vallen o.a. bufferstroken langs waterlopen. In het nieuwe GLB komen de bufferstroken, dus als instapels terug. Daarnaast worden sloten/water subsidiabel en is het dus noodzakelijk dat deze juist worden ingetekend.

Alle veranderingen brengen met zich mee dat het naar verwachting veel tijd gaat kosten om alles op de juiste wijze in te tekenen en te registreren. Om je hierbij te ondersteunen, bieden wij je de mogelijkheid om zelf maar met begeleiding en assistentie de primaire gegevens in te vullen. Denk hierbij aan het invullen van de perceelsregistratie, intekenen van sloten en bufferstroken. Dit alles tegen een gereduceerd tarief van € 150,-.

Let op

Het is belangrijk om je eigen laptop en je inloggegevens voor mijn.rvo.nl mee te nemen. Je kunt gebruik maken van het WiFi netwerk op het de Alfa kantoren. In verband met het opstarten van de laptop en het inloggen bij RVO, willen we je vragen om minimaal een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn. 

Data en locaties

Dinsdag 21 maart, aanvang 09.45-12:30 uur incl. lunch;
Alfa Gorinchem, Stephensonweg 1, 4207 HA Gorinchem

Woensdag 22 maart, aanvang 13.30-16:00 uur, incl. borrel
Alfa Langenboom, Dorpsstraat 20, 5453 JV Langenboom

Donderdag 23 maart, aanvang 09.45-12:30 uur incl. lunch;
Alfa Gorinchem, Stephensonweg 1, 4207 HA Gorinchem

Dinsdag 28 maart, aanvang 10:15-13:15 uur, incl. lunch;
Alfa Raamsdonksveer, Barbeelweg 1, 4942 VS Raamsdonksveer

Donderdag 30 maart, aanvang 13:30-16:00 uur, incl. borrel;
Alfa Dodewaard, Edisonring 3, 6669 NA Dodewaard
 

Aanmelden

Wil je één van deze bijeenkomsten bijwonen? Dan vragen wij je uiterlijk één week voor de bijeenkomst aan te melden via de aanmeldbutton onderaan deze pagina, dit in verband met de organisatie. 

* Wij hanteren een maximum aantal van 15 deelnemers per bijeenkomst. Bij meer aanmeldingen zal het moment van aanmelden bepalend zijn voor deelname. Er zal op een later moment nog een andere mogelijkheid worden aangeboden.

Let op: vergeet je eigen laptop en inloggegevens van mijn.rvo.nl niet mee te nemen! 

Aanmelden

John Daalhuizen

John Daalhuizen

Relatiemanager

0882531959 | jdaalhuizen@alfa.nl


Meer over John