Banner

Fiscaal en juridisch advies

Of je als ondernemer net bent begonnen, wat langer bezig bent, of al denkt aan bedrijfsoverdracht, je fiscale en juridische zaken moeten goed geregeld zijn. Waarbij we onze brede financiële kennis lokaal aanbieden en verbinden met specialistische kennis. Omdat wij thuis zijn in jouw omgeving, en dichtbij jou en je werkgebied staan.

De keuze voor de rechtsvorm van uw onderneming, het fiscaal vriendelijk belonen en je pensioen zijn slechts enkele van de onderwerpen waarover wij je kunnen adviseren. Het maakt hierbij niet uit of je eenmansondernemer of directeur-grootaandeelhouder (dga) bent. Onze adviseurs kunnen je bijstaan op een breed fiscaal terrein, maar kunnen ook gebruik maken van specialisten. Vanzelfsprekend verzorgen wij ook je belastingaangiften. Onze belastingadviseurs kunnen als generalisten jouw vragen op fiscaal en juridisch gebied vaak zelf beantwoorden. Toch zien we steeds vaker de noodzaak om een beroep te doen op collega’s die gespecialiseerd zijn in bepaalde belastingsoorten of specifieke vraagstukken.

Alfa heeft nog niet zo lang geleden een groep juridische specialisten aangetrokken, wat een gouden greep blijkt. Zij staan onze adviseurs bij allerlei juridische kwesties bij, maar staan ook dichtbij jou en kunnen je ook rechtstreeks adviseren als dat nodig is.

Jouw wereld is onze wereld

Wij kunnen je bijstaan op allerlei fiscale kwesties, dus ook op het gebied van de indirecte belastingen zoals de omzetbelasting (btw). Als het nodig is kunnen onze adviseurs een beroep doen op btw-specialisten binnen Alfa. Deze kunnen je rechtstreeks adviseren of via hun collega-adviseur en … tegen een concurrerend tarief.

De btw-advisering beperkt zich niet tot het handelen binnen de Nederlandse grenzen. Btw speelt bijvoorbeeld een belangrijke rol bij de invoer of uitvoer van goederen naar andere landen maar zeker ook bij intracommunautaire transacties binnen de EU. Het gaat dan om zowel om goederenleveringen als het dienstenverkeer binnen de EU. Met het btw-advies richten wij ons op een gevarieerde klantenkring. Naast het (familie)bedrijf werken we ook voor klanten in de non-profitsector zoals de (semi)overheid en allerlei soorten stichtingen. Ook voelen wij ons thuis in het vastgoed. Onze klanten bevinden zich dan ook juist binnen de bouw, aannemerij en de projectontwikkeling. 

Wij maken van jouw wereld onze wereld zodat wij jouw onderneming, jouw branche en jouw uitdagingen van dichtbij kunnen meemaken. Want pas dan komen cijfers tot leven en halen wij het beste in jou en jouw onderneming naar boven.