Banner

Mijn stage bij Alfa Accountants en Adviseurs

28 mei 2024 | Door:  Marc Pieterse

Mijn naam is Ray Du Pon, 23 jaar oud en volg de opleiding finance (associate degree) aan Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Momenteel zit ik in mijn eerste leerjaar. Het derde blok van het eerste jaar stond in het teken van een meewerkstage van tien weken. Ik liep mijn meewerkstage bij Alfa Accountants en Adviseurs in Culemborg bij de samenstelpraktijk. Het doel van mijn stage was kennis opdoen vanuit de praktijk en alle kennis die ik geleerd heb op school daarin toe te passen.

In de eerste weken van mijn stageperiode was het vooral meekijken met collega’s en alle programma’s onder de knie krijgen. Gelukkig waren mijn collega’s Arie, Marc en Selin erg behulpzaam en kon ik met alle vragen bij hen terecht. De stof en taken die ik kreeg van mijn collega’s waren ook erg leerzaam. In het begin was het wel lastig, maar naar mate de tijd verstreek en ik meer werkzaamheden had gedaan, kon ik steeds meer taken zelfstandig oppakken. Zodoende dat ik sommige administraties ook zelf kon verwerken. De werkzaamheden waren erg divers, zo moest ik beginbalansen opstellen, mva-staten opstellen, loonjournaalposten verwerken, in-en verkoopfacturen verwerken, bankmutaties verwerken en aangiftes opstellen.

Als ik terug kijk op mijn stageperiode ben ik erg tevreden wat ik allemaal heb geleerd. Ik vond het daarnaast ook een erg leuk kantoor, dit kwam mede door de leuke collega’s die er werken. Daarom kijk ik ernaar uit om na mijn stage bij Alfa te blijven werken als werkstudent en hoop ik mijn afstudeerstage ook met plezier bij Alfa te gaan kunnen uitvoeren.

Ben je na mijn verhaal ook geintersseerd geraakt in Alfa en ben je nog op zoek naar een stageplek? Neem dan contact op met de recruiter, Jeanine de Jong. Zij vertelt je graag de mogelijkheden binnen Alfa.

Marc  Pieterse

Marc Pieterse

Junior assistent accountant

088 2443656 | mpieterse@alfa.nl


Meer over Marc