Christiaan Buis

Christiaan Buis

Juridisch Adviseur

Senior jurist en projectleider bij Alfa Consultants, de M&A tak van Alfa, en dagelijks druk doende met alle processen rondom bedrijfsoverdrachten zowel nationaal als internationaal (DFK). Ons bedrijfsonderdeel is gespecialiseerd in waarderingen, financieringen en bedrijfsoverdrachten inclusief de juridische afwikkeling daarvan. In de tien jaar die ik bij Alfa werk ben ik betrokken geweest bij vrijwel alle bedrijfsoverdrachten die ons bedrijfsonderdeel heeft mogen begeleiden. Dit zijn projecten geweest voor zowel onderkant MKB als bedrijven met beursnoteringen (bovenkant MKB). Persoonlijke specialismen liggen op het gebied van contractenrecht, boekenonderzoeken en het aansturen van overnametrajecten. Naast mijn werk binnen de M&A praktijk ben ik voorzitter van de ondernemingsraad van de volledige Alfa-groep.

Naast mijn werkzaamheden voor Alfa werk ik in mijn vrije tijd in het bedrijf van mijn schoonouders en ben ik gemeenteraadslid en actief binnen de politiek in de Provincie Utrecht. In de resterende vrije tijd sport en reis ik graag met mijn gezin.


Recente artikelen van Christiaan

Hoe neem je een bedrijf over in coronatijd?

Hoe neem je een bedrijf over in coronatijd?

1 september 2020

Veel partijen slaan momenteel hun slag op de (overname)markt. Wat zijn de actuele ontwikkelingen die transacties momenteel kenmerken?

Bovag kennissessies 2018 in samenwerking met Alfa Consultant

Bovag kennissessies 2018 in samenwerking met Alfa Consultant

30 april 2018

Ga ik stoppen of door met mijn bedrijf? En hoe pak ik dat goed aan? Veel ondernemers worstelen met deze vragen.