Banner

Binnenvaart

De binnenvaart is bij uitstek de branche waar een financieel adviseur met kennis van zaken broodnodig is. Als binnenvaartondernemer moet u keuzes maken terwijl uw bedrijfstak in ontwikkeling is. Moet u de algemene trend volgen door te investeren in meer laadvermogen of blijft u doorvaren op het huidige schip? Welke ondernemingsvorm is het meest gepast? Heeft u een opvolger of gaat u stoppen? Hebt u voldoende pensioenvoorzieningen? Zijn er subsidiemogelijkheden? Voor het antwoord op deze en andere vragen kunt u bij ons terecht.

Deskundig in uw branche

Alfa is deskundig in de binnenvaart en kent de specifieke regelgeving van deze branche. Wij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en weten hoe specifiek uw bedrijfsvoering is. Of u nu actief bent in de droge lading, de zand- en grindvaart, de container- of tankvaart. Ingewikkelde regelgeving en krappe marges zijn voor ons dagelijkse kost. Wij kennen de weg in de financiële wereld en stippelen graag met u de route uit. Ons motto is daarbij dat ons werk begint bij het gereedkomen van de (jaar)cijfers. Wij vinden het belangrijk om samen met de ondernemer vooruit te kijken waardoor tijdig kan worden bijgestuurd om de juiste koers te blijven varen.

Subsidies

Ondernemen is keuzes maken. Investeer ik nu of later? Ga ik samenwerken en een nieuwe onderneming oprichten? Keuzes die belangrijk zijn voor de toekomst van uw bedrijf, maar ook voor uw privé-leven. Mogelijk komt u tijdens uw bedrijfsvoering in aanmerking voor subsidies. Het is daarom belangrijk dat u tijdig met uw subsidieadviseur uw investeringsplannen bespreekt. 

Bereikbaarheid

Een aantal van onze kantoren is gelegen in het hart van de belangrijkste vaarwegen van Nederland, daarom zijn wij altijd dichtbij. Met een Alfa-adviseur aan boord kunt u goed voorbereid aan uw reis beginnen!