Marike Biemond

Marike Biemond

Senior Fiscaal adviseur

Als fiscaal jurist gaat mijn interesse vooral uit naar hetgeen de persoon zelf raakt op financieel en fiscaal gebied, oftewel estate planning. Denk hierbij aan huwelijkse voorwaarden, schenken, testamenten, financiële planning, echtscheiding en tot slot pensioen eigen beheer voor de directeur grootaandeelhouder.


Recente artikelen van Marike

Zet de Jubelton in nu het nog kan!

Zet de Jubelton in nu het nog kan!

22 december 2021

Wil je nu nog de mogelijkheid benutten om je kind of kleinkind een bedrag te schenken voor de aanschaf, verbouwing of aflossing van de eigen woning schuld? Doe het dan voor 2024.

Hoe kan ik mijn pensioen het beste opbouwen?

Hoe kan ik mijn pensioen het beste opbouwen?

3 april 2019

Bij het opbouwen van pensioen denken de meeste mensen aan het pensioen dat een werkgever voor hen opbouwt. Het is de pensioenopbouw waar vooral jongere mensen het nut niet van inzien. Maar wat is nu precies 'pensioen'?

Wat betekent de nieuwe financiering van FloraHolland voor u?

29 juni 2016

FloraHolland gaat over op een nieuw financieringsmodel. Dit voorstel is op de ledenvergadering aangenomen. De huidige ledenlening wordt omgezet in certificaten B, de huidige participatiereserve in certificaten A. De fiscale gevolgen van de wijzigingen voor de leden van FloraHolland zijn afgestemd met de Belastingdienst, aldus FloraHolland. Dit is een goede zaak.