Banner

Bekijk het webinar 'Logistiek 2025; van regels naar realiteit'

27-06-2024 | Door:  Carol de Wit

Er komt veel op je af in 2025. Zo mag je niet meer zomaar met je diesel-bestelwagen of diesel-vrachtwagen de zero-emissiezones in van bijna 20 steden (in Venlo gaat de zone in 2027 in). En de CSRD verplicht bedrijven om te rapporteren over bijvoorbeeld de CO₂-uitstoot van hun transport. In onderstaande video praat Logistiek Makelaar Michel Oldenburg van Logistiek Bereikbaar je samen met Carol de Wit en Bram Reijnders van Alfa Accountants en Adviseurs hier in een uur over bij.

Tijdens dit webinar worden de volgende onderwerpen besproken:
1.       Duurzaamheid binnen transport en logistiek: In 2025 zijn er zero-emissiezones in 16 steden, waar je niet zomaar met een diesel-bestelwagen of -vrachtwagen mag rijden. Er zijn alternatieven, zoals elektrische voertuigen en fietskoeriers, en subsidies beschikbaar.

2.       Ketenverantwoordelijkheid: De CSRD-richtlijn verplicht bedrijven om te rapporteren over duurzaamheidsprestaties. Grote beursgenoteerde bedrijven moeten vanaf 2025 rapporteren, en andere bedrijven volgen later.

3.       Wat komt er op je af in en na 2025?: Denk aan emissiezones, rapportageverplichtingen en veranderingen in transportregels.

4.       Kansen: Hoe kun je regels omzetten in kansen? Zelfs kleine stappen kunnen je concurrentievoordeel opleveren.

5.       Vijf tips: Praktische adviezen om je voor te bereiden op de veranderingen.

Van obstakels naar actie en concrete kansen! Bekijk hieronder het webinar.

Op zoek naar een adviseur die de sector kent?

Alfa heeft een uitgebreid team met adviseurs die gericht zijn op de sector Transport en logistiek. Laat je informeren, inspireren en sturen door de kennis die onze specialisten met jou delen! Lees onze artikelen over transport , lees meer over onze dienstverlening voor de sector of bekijk en luister de podcasts, webinars en de whitepapers over de sector.

Carol de Wit

Carol de Wit

Sectormanager Transport en Logistiek

088 2531885 | caroldewit@alfa.nl


Meer over Carol