Banner

Van jaarrekening naar actuele cijfers

5 februari 2019 | Door:  Jeroen van der Burg

Je bent inmiddels volop aan het ondernemen in het nieuwe jaar 2019. Het jaar 2018 is afgesloten. Daar wil je niet meer mee bezig zijn. Of moet je toch nog heel veel kostbare tijd spenderen om de boekhouding van 2018 af te ronden? In dat geval is er werk aan de winkel.

Je hebt vast wel een gehoord van Visionplanner en voor klanten van Alfa is dat het Alfa Management Paneel (AMP). Dit zijn mooie tools die je kunnen helpen bij het werken in de actualiteit. Daar willen wij bij Alfa namelijk graag naartoe.
 

De traditionele accountant

De traditionele accountant zoals veel mensen die kennen stelt de jaarrekening op en bespreekt deze met zijn klanten. In de praktijk gaat de accountant ergens in mei, juni of zelfs in het najaar met de klant om de tafel om het vorige jaar door te nemen. Zonde van de tijd, want het nieuwe jaar is dan al inmiddels halverwege.
Als ondernemer is het erg zinvol om je te richten op een rapportage per maand of per kwartaal. Je wilt nú toch weten hoe je ervoor staat in januari 2019? Dan is er namelijk nog tijd om bij te sturen en om dit jaar nog iets te veranderen. Of om bijvoorbeeld een inschatting te maken van de te betalen inkomstenbelasting in 2019. Deze omslag maken vergt iets van jou als klant en iets van ons als accountant.
 

Administratie altijd bijgewerkt

Om te kunnen werken in de actualiteit moet je ervoor zorgen dat de administratie altijd is bijgewerkt. De nieuwe boekhoudtools die beschikbaar zijn bieden daar ook alle kansen voor. Met het elektronisch factureren, het automatisch inlezen van facturen en de directe bankkoppelingen die beschikbaar zijn, is je administratie grotendeels geautomatiseerd te verwerken. Hierdoor is jouw administratie constant bijgewerkt.
Voor ons als accountant vindt een verschuiving van werk plaats. Wij voegen tussentijds onze waarde toe aan je administratie. Dit houdt in dat alle posten aan het einde van de maand, het kwartaal of op een moment dat door u gewenst is bijgewerkt zijn.
 

Mooie ontwikkeling

Het allermooiste van deze ontwikkeling is dat wij  op ieder moment met jou kunnen praten over de cijfers. Je cijfers zijn altijd bijgewerkt, waardoor je nu veel meer informatie krijgt. De jaarrekeningbespreking ruilen wij dan ook graag in voor een aantal tussentijdse besprekingen. Het is toch veel leuker om in januari al na te praten over het vierde kwartaal en alvast doelen te stellen voor het nieuwe jaar?
 
Interesse in de vele mogelijkheden om te sturen op actuele cijfers? Neem gerust contact op met uw Alfa adviseur.
Jeroen van der  Burg

Jeroen van der Burg

Assistent accountant

088 2531862 | jvdburg@alfa.nl


Meer over Jeroen