Banner

Tevredenheid overheerst in sfeer en vertrouwen

05 juli 2021 | Door:  Gert Bolink

Elke twee jaar wordt er onder alle medewerkers van Alfa Accountants en Adviseurs een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) uitgevoerd. Er wordt gekeken naar diverse thema’s zoals werkplezier, werkproces, samenwerking en prestatie, leiderschap, organisatiestrategie, diversiteit en inclusie en persoonlijke ontwikkeling. Gert Bolink neemt jou mee in uitkomst van het onderzoek van ons kantoor.

Gert, wat vind jij belangrijk aan het onderzoek?
Het is best spannend, zeker in coronatijd, als je een dergelijk onderzoek uitzet. Op basis van wat ik vooraf proefde onder de medewerkers qua sfeer en betrokkenheid was er vertrouwen in een mooie uitkomst. Uiteindelijk een 8,2 scoren op werkgeverschap is wel een hele mooie uitkomst. Daar kunnen we met elkaar trots op zijn als Alfa Bleiswijk! Maar ook landelijk scoort Alfa op werkgeverschap hoog. Uit recente peiling van MT500 komt Alfa op dit gebied als de winnaar uit de bus. Betrokken zijn met onze klanten en met elkaar vormt de cultuur binnen Alfa.

Wat haal jij uit het onderzoek?
Natuurlijk trotsheid om bij deze club actief te mogen zijn. Alfa Bleiswijk is een club met veel betrokkenheid en bevlogenheid. Het geeft aan dat we met elkaar goed bezig zijn, dat werken met elkaar energie geeft en dat straalt ook uit naar onze klanten. We willen het goede behouden, maar de wil is er ook om continue te verbeteren. Zo’n onderzoek levert ook mooie input op voor verbeteringen en samen met de medewerkers gaan we daaraan werken.

Waar ligt de focus voor de lange termijn?
Zeker nu we een periode ingaan van ‘na-corona’ is het met elkaar zoeken naar een goede balans in werken thuis en op kantoor. Het hybride werken stelt ons voor nieuwe uitdagingen en juist daarin is het van belang om het teamgevoel vast te houden. De samenwerking binnen je team en met anderen op kantoor Bleiswijk, in deze nieuwe werkelijkheid, is echt het focuspunt.

Wat betekent dit onderzoek?
Kort gezegd: Werken bij Alfa gebeurt in een prettige sfeer, je bent van waarde en je doet er toe voor je collega’s en klanten. Er heerst hier een cultuur van vertrouwen, die hand in hand samengaat met het tonen van eigenaarschap!   

Op welk punt is er verbetering mogelijk?
We werken binnen Alfa met diverse teams. Goede communicatie over de teams heen ten behoeve van onze klanten is van groot belang. We beschikken over veel communicatiekanalen waarop met elkaar ook veel gedeeld wordt, maar dat gaat helaas niet altijd effectief en efficiënt. We leren hiervan en blijven dit volgen om verbeteringen door te voeren. 

Wat valt je op?
Uit het onderzoek blijkt dat de mogelijkheden om je te ontwikkelen binnen Alfa hoog worden gewaardeerd. Vanzelfsprekend ben je regisseur van je eigen loopbaan, maar de ondersteuning en mogelijkheden op dit gebied zijn groot binnen Alfa, zowel lokaal als landelijk!  

Wil jij ook onderdeel uitmaken van ons mooie team? Kijk dan hier voor de openstaande vacatures.